Antena Meniu Search
x

Video Mitică Popescu se întoarce pentru ultima dată la Teatrul Mic: Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus joi în foaier. Vineri, actorul va fi condus pe ultimul drum

Îndrăgitul actor, Mitică Popescu, s-a stins din viaţă la 86 de ani, pe patul de spital. Scena Teatrului Mic din Bucureşti, care i-a fost casă timp de aproape 40 de ani, a rămas parcă mai goală odată cu plecarea lui. Rămân însă personajele pe care le-a întruchipat de-a lungul carierei. Trupul neînsufleţit al marelui actor va fi depus mâine între 12.30 şi 19.30 la Teatrul Mic din Bucuresti, iar înmormântarea marelui actor va avea loc vineri, la Cimitirul Bellu.  

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 04.01.2023, 16:25

Vezi și

3 ianuarie 2023 a fost ultima dimineaţă a marelui actor născut într-o zi de iarnă, în urmă cu 86 de ani. Mama voia să-l vadă preot, dar destinul i-a dat alt rol. De fapt, i-a dat toate rolurile. În teatru, filme şi televiziune. Toate, memorabile.

Pentru ultima dată la Teatrul Mic

A debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, în 1973, în piesa ''Philadelphia eşti a mea". Scena aceea i-a fost casă zeci de ani. 

Marian Rîlea, actor: Am jucat pe aceeaşi scenă la Teatrul Mic şi lumina scena în momentul în care apărea pe scenă, atât de puternic era în tot ce făcea. O subtilitate şi un umor greu de egalat. Un mare maestru al scenei! Cu fiecare suflet de pe scenă care pleacă, teatrul sărăceşte, lumea e mai orfană. Dumnezeu să-l odihnească!

Pe acelaşi subiect

Irina Margareta Nistor: Mitică Popescu era un actor care ne făcea şi dimineţile mai frumoase la televizor, dar fără îndoială că la Teatrul Mic îl îndrăgeam teribil. Era un om care ştia să zâmbească publicului, să-i facă pe cei din jur să fie puţin mai fericiţi, aşa că îmi pare nespus de rău. A fost un actor mare şi extrem de modest în raport cu talentul lui enorm. Nu cred că există altcineva care să-i poată lua locul aşa uşor pentru că era în sine un personaj.

Mircea Diaconu, actor: Avem aşa amintiri ca şi cum am făcut frontul împreună. Am lucrat, am lucrat filme româneşti, de toate şi amintirile noastre sunt vechi. Niciodată nu a fost decât, pentru ceilalţi din jur, decât ceea ce numim un om bun, un om echilibrat, liniştit, un om bun, pur şi simplu.

Ion Lupu: S-a dus un prieten bun de-al meu, foarte bun prieten, cu care am jucat foarte mult. Vorbeam destul de des cu el la telefon, eram oarecum şi vecini. Arăta foarte bine, era vioi. Inima sa, bat-o norocul să o bată. El avea o suferinţă cardiacă se pare. Inima aşa face, când începe să facă urât se mai şi opreşte.

Actorul a ajuns la Spitalul Floreasca la mijlocul lunii decembrie, s-a externat înainte de anul nou, dar starea sa de sănătate s-a agravat imediat.  Şi-a cunoscut pe scenă şi viitoarea soţie. A jucat alături de Leopoldina Bălănuță în spectacolele "După cădere" și "Stâlpii societății".  Cei doi au petrecut un sfert de veac împreună. 

Ion Lupu: S-a dus lângă iubita lui soţie, Leopoldina Bălănuță.

În 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din Bucureşti. În anul 1958, în timp ce era în anul II la Teatru, aflat la onomastica unui prieten, de Sfântul Ştefan, o parte dintre participanţi au afirmat că vor să plece în America, iar câteva zile mai târziu este arestat pentru trădare. Actorul a trecut prin infernul închisorilor comuniste timp de trei ani. În anul 1963 se reînscrie din nou la Teatru şi îşi începe cariera pe care a iubit-o până în ultima clipă. Mitică Popescu a fost decorat în 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mitică Popescu se întoarce pentru ultima dată la Teatrul Mic: Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus joi în foaier. Vineri, actorul va fi condus pe ultimul drum