Antena Meniu Search
x

MMA e un sport ce poate fi practicat şi de fete

Lovitură după lovitură. Eschivă, efort şi concentrare. Într-un cuvânt, MMA. Este un sport controversat, care modelează trupul şi vindecă mintea. Bărbaţii l-au făcut cunoscut. Dar şi fetele i-au prins din urmă şi astăzi luptă cot la cot cu ei.

Vezi și

Lovitură după lovitură. Eschivă, efort şi concentrare. Într-un cuvânt, MMA. Este un sport controversat, care modelează trupul şi vindecă mintea. Bărbaţii l-au făcut cunoscut. Dar şi fetele i-au prins din urmă şi astăzi luptă cot la cot cu ei.

Câteva lovituri bine ţintite şi o eschivă rapidă. Concentrare maximă, coordonare, forţă şi viteză. Mulţi ar spune că MMA e un sport pentru bărbaţi. Jurnalista Antena 3, Andreea Sava, demonstrează că şi fetele pot lupta în ring. Şi nu oricum. Cu zâmbetul pe buze. 

-O femeie se antrenează ca un bărbat, care e problema? Avem picioare, avem abdomen, avem mâini şi avem condiţie fizică. Putem să sărim. Care e problema? Nu văd nicio diferenţă. Şi putem să ne apărăm, la urma urmei, asta e problema, să te poţi apăra. 

Andreea a început antrenamentele în septembrie. De atunci, e de neoprit. 

Pe acelaşi subiect

-Andreea, spune-mi de ce MMA?

-Pentru că mă face să mă simt bine, pentru că mă ajută să mă concentrez, nu mai poţi în timpul unui astfel de antrenament să te gândeşti la nimic altceva. Dacă te gândeşti la altceva, imediat ţi-ai luat un pumn în cap şi imediat ţi-ai revenit şi te gândeşti la ce ai de făcut. Dar, în primul rând, pentru că e un antrenament foarte complex. 

Faţă în faţă cu Andreea, luptă Kimi. O sportivă de numai 23 de ani, pentru care antrenamentele de MMA au început să devină un stil de viaţă. Loveşte cu putere şi cu speranţă. Pe Kimi, sportul a salvat-o de o boală cumplită: anorexia.

Timp de trei ani, s-a luptat cu anorexia. Şi-a regăsit liniştea la antrenamente, după ce obsesia pentru calorii a fost la un pas să o distrugă. 

-Am ajuns să mănânc o portocală pe zi, am ajuns la 35 de kg , masa musculară dispăruse total, păr, ten, oase, tot ce trebuie ca să arăţi ca un zombie, şi acum pot să zic că m-am mai pus pe picioare fizic, psihic mereu ai de lucrat.

Tot mai mulţi tineri aleg să se elibereze de stres prin lovituri controlate. 

Însă, chiar şi la capitolul antrenamente, în România, sportul are în continuare hibe. Din 70 de înscrişi la antrenamentele de MMA, cel mult 20 rămân în continuare în sală. Iar femeile curajoase se numără pe degete. Prejudecata, de cele mai multe ori, le dă... knockout.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » MMA e un sport ce poate fi practicat şi de fete