Antena Meniu Search
x

Moartea unui bărbat care a participat la protestele din 10 august naşte controverse

Moartea unui bărbat care a participat la protestele din 10 august naşte controverse. Bărbatul originar din Teleorman a murit seara trecută la spital.

Vezi și

Moartea unui bărbat care a participat la protestele din 10 august naşte controverse. Bărbatul, originar din Teleorman a murit seara trecută la spital. Pe internet, au apărut speculaţii despre gazele inhalate în timpul manifestaţiei. Atunci, bărbatului i s-a făcut rău, dar a refuzat transportul la spital. Acum, parchetul face anchetă, iar familia şi apropiaţii spun că avea probleme medicale vechi.

Bărbatul avea 68 de ani, iar apropiaţii spun că deseori participa la proteste. Pe 10 august a venit în Capitală, de la Turnu Măgurele. Iar în timpul manifestaţiei, i s-a făcut rău. 

"Mi-a povestit că au pulverizat gaze şi i-a dat sânge şi pe nas, şi pe gură.  A stat în faţă, aşa mi-a spus", spune soţia bărbatului decedat.

Avea sângerări nazale şi a cerut ajutorul unui echipaj SMURD. Potrivit medicilor care au intervenit în Piaţa Victoriei, protestatarul a refuzat transportul la spital. 

"Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant", se arată în comunicatul DSU. 

Acasă, în Teleorman, vecinii confirmă că avea probleme de sănătate. 

Cinci zile mai târziu, bărbatul a ajuns la spital. Bărbatul s-a prezentat cu hemoragie digestivă în data de 15 august aici, la camera de gardă iar aseară la 22:45 a murit. 

Medicii au constatat că pacientul suferea de ulcer multiplu. Din cauza complicaţiilor, nu au mai putut să-l salveze. Moartea lui a stârnit discuţii contradictorii în mediul online. Posibilele efecte ale gazelor lacrimogene folosite de jandarmi împotriva mulţimii au fost semnalate în spaţiul public de medici şi experţi toxicologi. Jandarmeria a precizat însă, de mai multe ori, că substanţele sunt certificate şi nu pot cauza suferinţe pe termen lung. Poliţiştii şi procurorii anchetează totuşi moartea bărbatului.

Cristiana Petrică: "Se efectuează cercetări pentru moarte suspectă urmând a fi stabilită cauza morţii în urma necropsiei."

Familia a transmis că nu vrea să facă speculaţii şi aşteaptă rezultatele testelor toxicologice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Moartea unui bărbat care a participat la protestele din 10 august naşte controverse