Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Moarte învăluită în mister a lui Dan Ţandrea, cel mai mare fermier din Cluj. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat

Moarte învăluită în mister a unuia dintre marii fermieri ai României. Dan Ţandrea, cel care a readus în magazine celebra brânză de Năsal, a fost găsit fără viaţă, îngheţat, într-un canal de scurgere al fermei sale din Apahida. Avea 52 de ani. Poliţia face cercetări acum pentru ucidere din culpă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.11.2021 , 19:33

În toiul nopţii, la 4 şi 50 de minute, un apel la numărul unic 112 de la ferma din Apahida anunţă moartea lui Dan Ţandea. Chiar unul dintre angajaţi a dat alarma după ce a descoperit trupul fără viaţă al bărbatului de 52 de ani, într-un canal de scurgere al fosei septice.

Angajaţii spun că fermierul ar fi intra acolo încă de seara să repare o țeavă defectă. Nu a mai ieşit, însă. A îngheţat peste noapte. Deocamdată nu se se ştie dacă bărbatul a rămas blocat, a murit intoxicat sau i s-a făcut pur şi simplu rău. 

Andrei Biriş - ISU CLUJ: O autospecială și un echipaj SMURD au intervenit în această dimineață, în jurul orei 05.00, pentru a scoate corpul unui bărbat care a fost găsit într-un cămin de canalizare din localitatea Apahida.  

Vezi și

Echipajul SMURD nu a mai avut ce să facă pentru bărbat. Poliţiştii fac verificări pentru ucidere din culpă.

Pe acelaşi subiect

Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

Vestea a căzut ca un trăsnet peste comunitatea de fermieri şi producători din agricultura locală, care au lucrat cu Dan Ţandea. Toţi ştiu cât s-a luptat fermierul să readucă pe piață celebra brânza de Năsal. Un sortiment unic, produs în Peştera de la Ţaga, sub acţiunea unei bacterii unice în Europa. Acum 2 ani mărturisea pentru Observator că are planuri mari.

Dan Ţandea: Împreună fiind ferme mici şi mijlocii, putem face faţă concurenţei acerbe pe care le fac multinaţionalele sau acei monştri. 

Dan Țandea a condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, care avea o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Administra o fermă cu 500 de hectare de teren, 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui  dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Moarte învăluită în mister a lui Dan Ţandrea, cel mai mare fermier din Cluj. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat