Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, purtate în procesiune pe străzile Capitalei (Video)
Duminică, după oficierea Sfintei Liturghii, moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din Catedrala Patriarhală și purtate în procesiune pe străzile Capitalei.

Duminică, după oficierea Sfintei Liturghii, moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din Catedrala Patriarhală și purtate în procesiune pe străzile Capitalei.
Procesiunea restrânsă, formată din 3 autovehicule, a fost condusă de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.
De pe Dealul Patriarhiei, moaștele au fost duse spre Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu până la Institutul „Matei Balș”, unde a avut loc o primă oprire și a fost rostită o ectenie.
Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru izbăvirea de boală și încetarea epidemiei de coronavirus.
- Tânăr român, dispărut în Germania de 3 săptămâni. Alexandru este căutat cu disperare de familie
- Vânzările de Tesla s-au prăbușit şi în România, cu -80% în primele trei luni ale anului
- Cât costă kitul de supraviețuire, recomandat în caz de dezastru. Ne poate ajuta să rezistăm 72 de ore
- "Micro-pensionarea", soluția Generației Z. Costi a luat o pauză plătită de la job ca să evite burnout-ul
- Unghiul mort, responsabil pentru accidentul în care o bătrânică a fost strivită de un TIR. Cum putea fi...
Procesiunea a continuat spre Spitalul „Victor Babeș”, unde s-a făcut o nouă oprire și au fost rostite rugăciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piața Victoriei – Universitate – Unirii.
Revenită la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească unde a fost rostită încă o ectenie, iar moaștele au fost reașezate în catedrală, potrivit doxologia.ro.
Sfântul Dimitrie cel Nou a fost invocat în rugăciune de bucureșteni și în urmă cu două secole pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1812-1813). Atunci, la fel, moaștele sale au fost purtate prin Capitală și numărul de îmbolnăviri a scăzut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucureștilor a fost purtat în procesiuni și în timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰