Antena Meniu Search
x

Modelul declaraţiei pe proprie răspundere, obligatorie în toată țara începând de luni

Autoritățile au publicat modelul oficial al declarației cu care românii vor putea ieși din locuințe începând de luni, după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație pe timp de noapte, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.11.2020, 00:28

  • Începând de luni, 9 noiembrie, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi interzisă în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu anumite excepții.
  • Tot de luni, declaraţia pe propria răspundere va deveni obligatorie pe timp de noapte în toată țara.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23.00 - 05.00, va fi interzisă în toate localităţile din România, începând de luni, potrivit unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Modelul oficial al declarației pe propria raspundere

Art. 4 - (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată

de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » Modelul declaraţiei pe proprie răspundere, obligatorie în toată țara începând de luni