Antena Meniu Search
x

Modelul adeverinței pe care angajatorul o semnează pentru fiecare angajat care lucrează în intervalul orar 23.00-05.00

Autoritățile au publicat modelul oficial al adeverintei pe care angajatorul trebuie să o semneze pentru fiecare angajat care este nevoit să se deplaseze spre/dinspre serviciu, în intervalul orar 23.00 - 05.00, când intră în vigoare restricțiile de circulație impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.11.2020, 00:23

  • În declarație, angajatorul confirmă faptul că deplasarea persoanei menționată în document, între domiciliu și locul său de muncă, se suprapune cu intervalul orar restricționat.

În declarație, angajatorul confirmă faptul că deplasarea persoanei menționată în document, între domiciliu și locul său de muncă, se suprapune cu intervalul orar restricționat, și anume între orele 23.00-05.00.

Adeverința semnată/ completată de angajator nu se completeaza zilnic de către acesta, ci este valabilă pentru o anumită perioadă de zile, la decizia angajatorului.

Adeverința pentru angajator

Adeverința, necesară pentru deplasările în interes profesional

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, după intrarea în vigoare a restricțiilor.

Art. 4 - (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată

de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Modelul adeverinței pe care angajatorul o semnează pentru fiecare angajat care lucrează în intervalul orar 23.00-05.00