Antena Meniu Search
x

Video Moment istoric la Curtea de Argeş. Osemintele Principelui Nicoale s-au întors în ţară si au fost reînhumate alături de cele ale fratelui său, Regele Carol al II-lea

Moment istoric la Curtea de Argeş: osemintele Principelui Nicoale, al doilea fiu al Regelui Ferdinand I şi al Reginei Maria s-au întors în ţară si au fost reînhumate alături de cele ale fratelui său, Regele Carol al II-lea. Ultima dorinţă a Prinicpelui Nicolae a fost de a se odihni pe pământ românesc. Zeci de oameni s-au adunat să vadă ceremonia unică. Principesa Margareta, Custodele Coroanei, nu a participat la eveniment. 

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 20:07

Vezi și

La 46 de ani de la moarte, osemintele principeluI Nicolae al României s-au întors acasă. Principele Regent Nicolae a copilărit la Sinaia şi la Bucureşti şi a fost ofiţer al armatei române. Mormântul său va fi lângă cel al fratelui mai mare, Carol al II lea, in pridvorul noii catedrale. Evenimentul a adunat zeci de oameni în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale de la Curtea de Argeș care au privit cu emoţii ceremonia.

Din noiembrie 2019, regii și reginele României se odihnesc împreună la Curtea de Argeș

Cu toţii au remarcat absenţa Principesei Margareta, Custodele Coroanei, chiar cea care a cerut Guvernului să aprobe repatrierea osemnintelor princepiului şi ale soţiei sale, Ioana din Laussane, Elveţia. Au participat în schimb Alteța Sa Regală principele Radu, dar şi Nicolae, nepotul regelui Mihai, exclus de Casa Regală din succesiunea la coroana României. "Princepele Nicoale cu soţia au revenit acasă în sf şi se vor odihni alături de familie. A fost un om deosebit, un om cu foarte mare simţ de datorie faţă de ţară, faţă de popor", a declarat Nicolae al României. Din noiembrie 2019, regii și reginele României se odihnesc împreună la Curtea de Argeș. Pentru localnici, e o onoare.

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României s-a născut la Sinaia in 1903, şi a fost botezat de Ţarul Rusiei, Nicolae al II-lea, al cărui prenume l-a purtat. În familie era, însă, alintat  Nicky. A fost al doilea fiu si al patrulea copil al Reginei Maria şi al Regelui Ferdininad I. Mama sa il descria in memorii astfel: "Era cât se poate de nostim şi de neascultător, parcă ar fi avut argint viu în vine, nu putea să se astâmpere nici o clipă, era totdeauna şi mereu în mişcare. Nicky ajunsese distracţia Regelui, care aproape nu mai putea fi o zi fără el". Încă înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, a fost trimis la vestitul Eton College, în Marea Britanie, apoi a urmat un stagiu militar în flota britanică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Moment istoric la Curtea de Argeş. Osemintele Principelui Nicoale s-au întors în ţară si au fost reînhumate alături de cele ale fratelui său, Regele Carol al II-lea