Meniu LIVE
Search
x

Exclusiv Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar

Imagini dramatice suprinse de camere la accidentul din cartierul Andronache. Şoferiţa de 56 de ani a intrat în plin într-un grup de nouă copii şi tineri care erau pe trotuar. Raisa şi Mihaela, duuă fete de 7 şi 21 de ani, n-au avut nicio şansă, prinse sub bolidul de câteva tone. Ceilalţi au scăpat ca prin minune. Rudele victimelor i-au bătut crunt pe femeia de la volan şi pe soţul ei. În timp ce familiile se pregătesc de înmormântare, şoferiţa e liberă, ba chiar are voie să conducă. Mâine vom afla dacă era sau nu băută.

De Corina Matlinschi la 28.02.2021, 19:44
Vezi și
  • Atentie, imaginile, obtinute în exclusivitate de reporterii Observator, au puternic impact emoţional

Cartierul Andronache într-o după-amiază de sâmbătă. Pe trotuar sunt mai mulţi copii şi tineri. Se joacă şi ascultă muzică. Două fete stau pe jos pe bordură rezemate de un stâlp de curent înconjurate de copii cu biciclete şi triciclete. O maşină parchează lângă ei. Trei băieţi coboară şi se alătură grupului. 

Într-o secundă, totul se schimbă. O maşină vine de pe o stradă laterală, în viteză, ratează intersecţia, fără nicio urmă de frânare şi intră în grupul de nouă copii şi tineri. Echipa Observator a obţinut imagini în exclusivitate care surprind momentul impactului şi panica teribilă.

Vino! Vino-ncoace! E accident!

Maşina trece efectiv peste copilele aflate pe trotuar, pune la pământ stâlpul de curent şi se opreşte în gard. Două fete, una de şapte ani şi una de 21, nu au practic nicio şansă, prinse sub maşina de două tone. 

Un metru a lipsit ca maşina să spulbere tot grupul

Copiii şi tinerii care scapă sunt în stare de şoc. Fratele uneia dintre victime îl scoate pe pasager din maşină şi-l loveşte cu pumnii şi picioarele până ce bărbatul se prăbuşeşte. Vin tot mai mulţi oameni la locul tragediei. Sora uneia dintre victime nu rezistă şocului vizual şi cade pe şosea. Câţiva oameni încearcă să o ridice. Cineva sună la 112. 

Aştia nu răspund!

Din maşină iese şi şoferiţa de 56 de ani. Îşi pune mâinile în cap, dar e preluată de oameni în pumni. Acelaşi tânăr care i-a bătut soţul o loveşte fără milă. Oamenii de pe stradă încearcă să ridice bolidul de câteva tone cu mâinile goale. 

Raisa, fetiţa de şapte ani, e scoasă şi tatăl ei nu mai aşteaptă echipajele de salvare. O ia în maşină şi se îndreaptă către Spitalul Floreasca. 

Copila de șapte ani a ajuns la medicii de la Floreasca fără suflare

Nouă minute de disperare şi haos trec şi apar primele echipaje de intervenţie. Pompieri, ambulanţe, poliţişti, toţi sunt pe stradă. Prioritatea: Mihaela, tânăra de 21 de ani care e încă sub maşină.

Imediat ce e scoasă de sub roţi, tânăra este urcată într-o ambulanţă şi dusă la Spitalul Grigore Alexandrescu. Moare însă pe masa de operaţie. Cu alte două ambulanţe sunt luaţi şi şoferiţa cu soţul ei. Ei au fost duşi la Spitalul Pantelimon. Acolo a ajuns şi Poliţia. 

Am văzut decât când a căzut stâlpul, maşina a intrat din plin. Am auzit fetele alea care erau aici la colţ. 

A avut viteză că noi am auzit-o când demara şi ne gândeam: uite nebunu ăla cum merge, şi n-am terminat ideea şi buf. 

La spital, femeia a refuzat internarea. Mai mult, a refuzat şi testarea cu etilotestul şi a motivat că are probleme cu plămânii. I s-au recoltat probe de sânge şi apoi a fost chemată la Poliţie pentru audieri.

Șoferița a primit dovadă de drept de circulație pentru 15 zile, după accident

Şoferiţa le-a declarat poliţiştilor că nu conduce foarte des şi nu era obişnuită cu maşina. Plecase cu soţul de la soacra ei, care stă pe strada unde a produs accidentul şi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase alcool. Cunoştea foarte bine zona. Cu toate astea, spune ea, în intersecţie, ar fi încurcat pedala de frânare cu acceleraţia. 

Anchetatorii nu au luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Ba chiar, a primit şi dovada cu drept de circulaţie pentru 15 zile. Procurorii spun că e bătută şi în stare de şoc şi că nu se justifică reţinerea ei. 

Femeia este cercetată pentru ucidere din culpă. Mâine anchetatorii vor afla dacă băuse sau nu. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar