Antena Meniu Search
x

Video Momente de panică pe calea ferată: un incendiu de vegetație a blocat trei trenuri pe traseu. Călătorii se plâng că nimeni nu le-a spus ce se întâmplă

Momente de panică pe calea ferată, în  Prahova. Din cauza unui incendiu de vegetaţie, trei trenuri în care erau zeci de pasageri au rămas blocate pe traseu. Din fericire, nu au existat victime, însă trenurile au plecat abia după ce pompierii au stins flăcările. Garniturile au ajuns la destinaţie cu zeci de minute întârziere. 

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 20:30

Vezi și

Ora 19. În dreptul localităţii Albeşti-Paleologu, se dă alarma. Flăcări înteţite de vânt ajung la calea ferată. O garnitură trece periculos de aproape de foc. 

Alţi trei mecanici de locomotivă decid că riscul e prea mare şi opresc în cea mai apropiată gara. Trenul de pe ruta Galaţi-Bucureşti staţionează la Albeşti Paleologu. În timp ce alte două garnituri rămân la Inoteşti. În vagoane, oamenii aşteaptă şi ei, în zadar, să afle ce se întâmplă.

Pompierii interven cu două autospeciale dar incendiul se extinde rapid pe aproape un kilometru de vegetaţie uscată. 

Liviu Pipelea, purt. de cuv. ISU Prahova: Misiunea a fost dificilă din cauza vântului, a umidităţii scăzute şi a vegetaţiei înalte. 

Pe acelaşi subiect

Abia după ce focul a fost domolit, trenurile s-au pus în mişcare. 

La destinaţie însă, garniturile au ajuns cu întârzieri mari.

"Trebuia să ajungem la 20:35 în Bucureşti şi noi am plecat de acolo, de la halta aia, la 20:50. Dacă socotim aşa, ar fi vreo 75 de minute. Mi-a şi fost teamă", se plânge o femeie.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de localnici care au vrut să cureţe câmpurile de vegetaţia uscată.

Tot în Prahova pompierii au mai intervenit seara trecută la alte două incendii de vegetaţie, în Cioranii de Sus și la Vadu Săpat. Pentru evitarea acestor situaţii, specialiştii recomandă ca arderea vegetaţiei uscate să se facă controlat, doar când nu bate vântul, numai pe timp de zi şi, neapărat, cu supraveghere permanentă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Momente de panică pe calea ferată: un incendiu de vegetație a blocat trei trenuri pe traseu. Călătorii se plâng că nimeni nu le-a spus ce se întâmplă