Antena Meniu Search
x

Video Momentul incendiului din spitalul din Constanţa văzut prin ochii martorilor: „A ieşit o doamnă asistentă cu o targă, cu un pacient şi a început să ţipe: Opriţi oxigenul că arde. Ieşea fum foarte negru şi era un miros înţepător”

Momentele dramatice ce au urmat incendiului din spitalul din Constanţa au fost relatate de martorii care au fost prezenţi la faţa locului şi au văzut cu ochii lor ce s-a întâmplat în primele clipe de la declanşarea panicii.

de Monica Palade

la 01.10.2021, 16:09

Vezi și

„La 9.45 eram în faţa fundaţiei la care lucrez, a ieşit o doamnă asistentă cu o targă, cu un pacient şi a început să ţipe: Opriţi oxigenul că arde. Imediat am sunat la 112, au zis că trimite un echipaj, mi-au închis apelul, m-au sunat la două minute şi mi-au spus că au trimis un echipaj spre noi. Era agitaţie foarte mare, ieşea fum foarte negru, au început să pocnească geamurile, au ajuns cei de la pompieri şi după ce au ajuns ei, au început alarmele de incendiu de la spital să sune.

Haos, fum gros şi miros înţepător

Oricum era haos, au început să scoată pacienţii cum au putut pe tărgi, i-au scos afară în curte. Pompierii au spart geamuri şi au scos din pacienţi, s-au scos mulţi şi pe partea cealaltă a spitalului şi prin spate. S-au scos cât s-au putut. Am văzut când au scos un pacient pe targă, exact în şosea aici, l-au introdus în ambulanţă să plece la spital, nu am văzut dacă îl resuscita, am văzut că mişca, dădea din mâini. Flăcări nu au fost, doar un fum foarte gros şi un miros înţepător, au pocnit geamurile şi mirosul a devenit mult mai insuportabil. S-a dus un nor foarte negru spre port. Au intervenit cu ce au putut, cu extinctoare, dar dezastrul a fost destul de mare”, a declarat pentru Observator Alis Mirică, una dintre martore.

Tragedie cu repetiţie 

Pe acelaşi subiect

Reamintim că şapte persoane au murit în urma incendiului de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care a izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale.

Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor, iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză. Şeful DSU, Read Arafat a plecat şi el spre Constanţa. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În spital se aflau 113 pacienţi, dintre care 10 internaţi la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Momentul incendiului din spitalul din Constanţa văzut prin ochii martorilor: „A ieşit o doamnă asistentă cu o targă, cu un pacient şi a început să ţipe: Opriţi oxigenul că arde. Ieşea fum foarte negru şi era un miros înţepător”