Antena Meniu Search
x

Monede de patrimoniu, gasite in Bucuresti pe un santier

Aproape 600 de monede, datand din epoca romana pana in anul 1942, au fost gasite pe santierul noii magistrale Uranus. Averea se afla intr-un vas de ceramica, iar monedele au fost impartite intre cei sapte muncitori care le-au gasit

Totul a iesit la iveala in momentul in care acestia au dus obiectele la casele de amanet pentru a le valorifica.

Se pare ca piesele de patrimoniu au fost gasite in timpul unor excavatii la santierul viitoarei magistrale Uranus din Bucuresti, unde muncitorii au dat peste un vas de ceramica.

In urma investigatiilor efectuate, au fost identificate sapte persoane care au descoperit si luat aceste monede, doar sase din acestia declarand ca le-au dus acasa, in timp ce cea de-a saptea persoana este suspectata ca a depus spre valorificare o parte din ele la o casa de amanet.

De la cei care le-au gasit au fost ridicate 608 monede de diferite dimensiuni si modele, cu o vechime probabila, ce variaza din epoca romana pana in anul 1942.

Monedele gasite sunt trimise spre expertizare la Muzeul National de Istorie al Romaniei, astfel incat specialistii sa isi dea seama de valoare, de provenienta si, mai ales, sa le poata valorifica, mai apoi, in muzeele noastre si sa le poata expune, acestea reprezentand o mare avere istorica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Monede de patrimoniu, gasite in Bucuresti pe un santier