Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care Alex Dumbravă a abandonat cursa pe Marea Neagră, după 10 zile. Plecase în expediţia riscantă şi pentru un scop nobil: "Mă omoară nevastă-mea"

Instinctul de supravieţuire a învins orgoliul. Un sportiv român, care voia să doboare un record pe Marea Neagră într-o barcă cu vâsle, a lansat azi-noapte un SOS. Epuizat după 11 zile de luptă cu nişte curenţi puternici, nu a mai avut putere să vâslească şi a abandonat cursa ambiţioasă.

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 21:18

Vezi și

La 12 ore după ce a trimis mesajul de ajutor, Alex Dumbravă a ajuns în portul Mangalia.

Reporter: Cum eşti?

Alex Dumbravă, sportiv: Foarte obosit. Dacă aseară eram extenuat, acum sunt foarte obosit.

Ambiţia sportivului a fost să doboare recordul mondial la traversarea Mării Negre cu vâsle. Pentru asta trebuia să parcurgă 1.200 de kilometri în mai puţin de 29 de zile.

După 7 zile, Alex a fost nevoit să abandoneze cursa

A plecat din Mangalia spre Batumi, Georgia. Curenţii şi valurile i-au fost tot timpul, însă, împotrivă. După şapte zile, în care a vâslit 274 de kilometri, a decis să se întoarcă. Ajuns la 129 de kilometri de ţărmul românesc, a rămas fără puteri şi a cerut ajutor.

Adrian Alexe, director MRCC: Solicitarea a venit întrucât Starea fizică nu i-a mai permis să continue stilul de navigaţie şi astfel încât a considerat că este necesar să fie ajutat de către cineva.

Alex Dumbravă, sportiv: În loc de o rutină de vâslit cu pauze de câte o oră, ajunsesem să vâslesc 50 de minute, 55 de minute, cu 5 minute pauză, continuu şi cu o pauză de 3 ore, maxim 4 ore noaptea.

Alex Dumbravă a plecat în expediţia riscantă şi pentru un scop nobil

A vrut să strângă bani de tratament logopedic pentru 20 de copii. Sportivul se consolează, însă, cu recordul mondial stabilit anul trecut. A traversat Marea Neagră într-o barcă cu vâsle în 9 zile şi 18 ore, dar cu ajutorul a trei copechipieri. Acum, după ce se va odihni, vrea să mai încerce o dată să doboare recordul mondial singur.

Alex Dumbravă, sportiv: Doborârea recordului se va întâmpla, vor fi ceva schimbări. Nu ştiu dacă se va întâmpla la anul. Şi dacă pronunţ acum o cifră, mă omoară nevastă-mea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Motivul pentru care Alex Dumbravă a abandonat cursa pe Marea Neagră, după 10 zile. Plecase în expediţia riscantă şi pentru un scop nobil: "Mă omoară nevastă-mea"