Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta şi-a aflat pedeapsa. "Americanu'" a aruncat cu casca după victimă

11 ani şi opt luni de închisoare. Atat a primit ca pedeapsa un motociclist din Bucureşti care a lovit un bărbat aflat pe trotinetă, după o șicanare în trafic. L-a izbit cu casca în cap, iar victima a ajuns sub o maşină şi a murit în scurt timp. Agresorul  a încercat să demonstreze că nu a vrut să îl omoare pe tânăr, ci doar să îl oprească, însă instanţa nu a fost convinsă. 

De Cristina Filip la 14.03.2023, 20:12
Vezi și

Totul a început după ce bărbatul de pe trotineta electrică l-ar fi şicanat în trafic pe Laurenţiu Trică, zis Americanu', şi chiar l-ar fi lovit. După ce s-au certat şi s-au ameninţat, bărbatul de 39 de ani a fugit, iar motociclistul l-a urmărit până în apropiere de Institutul Naţional de Medicină Legală. Acolo l-a aşteptat, iar în momentul în care tânărul a ajuns, l-a lovit cu casca. Camera de bord a unei maşini a surprins momentul în care victima intră pe contrasens şi este lovită în plin. 

Tânărul de pe trotinetă a căzut sub rotile unei mașini

O ora mai târziu a murit la spital. După un an și jumătate, tribunalul București l-a condamnat pe Laurenţiu Trică la 13 ani de închisoare cu executare pentru omor. A contestat decizia, iar Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 11 ani şi 8 luni. 

Avocat: Decizia mi se pare un pic cam aspră pentru ce a făcut. Au existat nişte elemente de circumstanţiere privind chiar provocarea din partea victimei. A zis că îi pare foarte rău că a decedat un om, dar că a încercat să găsească şi nişte justificări pentru faptele lui. Această provocare, o altercaţie în trafic. 

Pe acelaşi subiect

Motociclistul nu era însă la primul accident mortal

În 2014 a lovit un biciclist, un bărbat de 70 de ani. Tot cu acea ocazie, un coleg de muncă, pasager pe motocicletă, a fost grav rănit şi a rămas imobilizat în scaun cu rotile. Motociclistul era membru în Black Tulip, un club de profil din Bucureşti şi instructor de conducere defensivă. 

Preşedintele Black Tulip: Nu e un om agresiv, nu... Îl ştiu personal şi tot timpul a fost un om săritor, a participat la evenimente de caritate. Din câte am înţeles acel băiat cu trotineta a şicanat pe toată lumea în trafic, mergea haotic.

Pe internet, era un militant al siguranţei rutiere. Din august 2021, de la şicanarea din trafic, Laurenţiu Trică era în arest. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta şi-a aflat pedeapsa. "Americanu'" a aruncat cu casca după victimă