Antena Meniu Search
x

Video Motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta şi-a aflat pedeapsa. "Americanu'" a aruncat cu casca după victimă

11 ani şi opt luni de închisoare. Atat a primit ca pedeapsa un motociclist din Bucureşti care a lovit un bărbat aflat pe trotinetă, după o șicanare în trafic. L-a izbit cu casca în cap, iar victima a ajuns sub o maşină şi a murit în scurt timp. Agresorul  a încercat să demonstreze că nu a vrut să îl omoare pe tânăr, ci doar să îl oprească, însă instanţa nu a fost convinsă. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 14.03.2023, 20:12

Vezi și

Totul a început după ce bărbatul de pe trotineta electrică l-ar fi şicanat în trafic pe Laurenţiu Trică, zis Americanu', şi chiar l-ar fi lovit. După ce s-au certat şi s-au ameninţat, bărbatul de 39 de ani a fugit, iar motociclistul l-a urmărit până în apropiere de Institutul Naţional de Medicină Legală. Acolo l-a aşteptat, iar în momentul în care tânărul a ajuns, l-a lovit cu casca. Camera de bord a unei maşini a surprins momentul în care victima intră pe contrasens şi este lovită în plin. 

Tânărul de pe trotinetă a căzut sub rotile unei mașini

O ora mai târziu a murit la spital. După un an și jumătate, tribunalul București l-a condamnat pe Laurenţiu Trică la 13 ani de închisoare cu executare pentru omor. A contestat decizia, iar Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 11 ani şi 8 luni. 

Avocat: Decizia mi se pare un pic cam aspră pentru ce a făcut. Au existat nişte elemente de circumstanţiere privind chiar provocarea din partea victimei. A zis că îi pare foarte rău că a decedat un om, dar că a încercat să găsească şi nişte justificări pentru faptele lui. Această provocare, o altercaţie în trafic. 

Pe acelaşi subiect

Motociclistul nu era însă la primul accident mortal

În 2014 a lovit un biciclist, un bărbat de 70 de ani. Tot cu acea ocazie, un coleg de muncă, pasager pe motocicletă, a fost grav rănit şi a rămas imobilizat în scaun cu rotile. Motociclistul era membru în Black Tulip, un club de profil din Bucureşti şi instructor de conducere defensivă. 

Preşedintele Black Tulip: Nu e un om agresiv, nu... Îl ştiu personal şi tot timpul a fost un om săritor, a participat la evenimente de caritate. Din câte am înţeles acel băiat cu trotineta a şicanat pe toată lumea în trafic, mergea haotic.

Pe internet, era un militant al siguranţei rutiere. Din august 2021, de la şicanarea din trafic, Laurenţiu Trică era în arest. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Motociclistul care a provocat moartea unui tânăr cu trotineta şi-a aflat pedeapsa. "Americanu'" a aruncat cu casca după victimă