Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ: Accidentul pentru care Monica Macovei e urmărită penal ca suspect. Reacţia ei în faţa procurorilor

Monica Macovei este urmărită penal pentru vătămare corporală din culpă, după accidentul de la 2 Mai din octombrie, în urma căruia un motociclist a fost grav rănit. Fostul ministru al Justiţiei a fost joi în faţa procurorilor de la Constanţa, care au informat-o că are calitatea de suspect. Monica Macovei a refuzat să dea orice fel de declaraţii anchetatorilor. 

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 21:00

Vezi și

"Vă consideraţi vinovată, doamna Macovei? Ce le veţi spune procurorilor?" Fostul ministru al Justiţiei s-a folosit de dreptul la tăcere nu doar în faţa camerelor de filmat, dar şi în faţa procurorilor. 

Motociclist rănit de Monica Macovei, aflată la volan. Filmul accidentului

Accidentul s-a produs anul trecut, pe 8 octombrie, pe drumul care leagă Mangalia de 2 Mai. Monica Macovei era la volan când, într-o curbă, ar fi intrat pe contrasens. A lovit în plin un motociclist în vârstă de 56 de ani şi l-a aruncat într-un parapet metalic. Bărbatul a rămas nemişcat pe asfalt, iar motorul său a luat foc. Dosarul întocmit de poliţişti a ajuns acum pe masa procurorilor.

"La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa se efectuează urmărirea penală faţă de doamna Macovei Monica Luiza în calitate de suspect pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat Gill Julien Grigore, procuror PCA Constanţa. 

Pe acelaşi subiect

"Dacă vorbim despre persoana suspectului, spre exemplu cazul Macovei, acolo discutăm despre o persoană care este cercetată şi există nişte suspiciuni rezonbabile că într-adevăr ar fi săvârşit acea faptă, urmând ca ulterior, în baza probatoriului, să pună în mişcare acţiunea penală moment la care se transformă din suspect în inculpat", spune Adrian Cuculis, avocat. 

Imediat după impact, motociclistul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa şi internat la Terapie Intensivă. A doua zi a fost operat, iar starea lui părea stabilă. Ulterior, au apărut complicaţii, iar medicii au decis transferul cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Bărbatul, care este fost angajat ISU, a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale. 

În ziua accidentului, Monica Macovei s-a declarat nevinovată. Într-un mesaj postat pe Facebook, a susţinut că motocicleta a intrat pe sensul ei de mers. Probele găsite la locul accidentului au contrazis varianta fostului europarlamentar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ: Accidentul pentru care Monica Macovei e urmărită penal ca suspect. Reacţia ei în faţa procurorilor