Antena Meniu Search
x

Video "Muncă investită degeaba!" În loc să-şi vândă legumele pe bani frumoşi, fermierii îşi pun mâinile-n cap: unii nu mai pot salva nimic după inundaţii

Inundaţiile au lăsat ravagii în urma lor. Solariile legumicultorilor au fost complet distruse, iar oamenii au pierdut tot ce au muncit. În această perioadă, legumele ar fi trebuit să fie valorificate la piaţă, însă agricultorilor nu le rămâne decât să o ia de la capăt cu toate culturile.

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 07:52

Vezi și

Apa a pus la pământ solariile din comuna Braniştea din judeţul Mehedinţi şi a distrus tot - roşiile, castraveţii, cultivate cu trudă. Legumicultorii privesc neputincioşi la munca distrusă, în care au investit tot ce au avut.

Solarii şi culturi distruse de ape

"Tot ce se poate vedea este numai mâl peste tot. Toate lubeniţele, toate florile au picat. Nu se mai poate face nimic. Ia uitaţi. De fapt nu, nu se mai poate salva nimic", spune un fermier. Acest legumicultor ar fi ieşit, în mod normal, în această perioadă, cu castraveţii la piaţă. Acum, apa i-a distrus jumătate din solarii

  • Reporter: Cât de mult v-au afectat ploaia şi inundaţiile care au venit?
  • Livişor Marin, legumicultor păgubit: Şi 40 la sută, 50 la sută, ne-a afectat. Probabil într-o săptămână se usucă de tot, datorită apei care vine prin câmp. Într-o săptămână, maxim două nu mai e nimic.
Pe acelaşi subiect

Şi vrejurile plantelor s-au uscat în urma viiturilor, din cauza erbicidului adunat de ape de la culturile de porumb. "80 la sută e distrus tot. Degeaba. Bani investiţi. Muncă investită. Degeaba", se plânge Marian Bologa, agricultor păgubit.

"Sunt foarte mulţi care trăiau efectiv din agricultură. Aşteptăm să vedem ce măsuri se vor lua la nivel de Ministerul Agriculturii. Dacă se acordă ceva daune, noi vom face situaţia corespunzătoare, o vom trimite acolo unde ni se va cere şi vom fi alături de ei să-i scoatem din situaţia asta şi să-şi poată relua ciclul de producţie pentru perioadele următoare", a declarat Ion Marin, primar Braniștea.

Situaţia este cu atat mai gravă cu cât comuna Braniștea este un bazin legumicol, iar mulţi dintre localnici îşi duc traiul de pe urma muncii în agricultură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Muncă investită degeaba!" În loc să-şi vândă legumele pe bani frumoşi, fermierii îşi pun mâinile-n cap: unii nu mai pot salva nimic după inundaţii