Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Muncitori îngropaţi sub cereale, la o fermă din Vaslui. Unul dintre ei a murit strangulat, în timp ce încerca să-l salveze pe celălalt

Accident de muncă tragic în comuna vasluiană Banca! Un bărbat de 61 a murit, iar altul de 59 de ani a ajuns la spital după ce au căzut într-un buncăr plin cu cereale. În momentul tragediei, cei doi muncitorii curăţau silozurile. La un moment dat însă, o parte din cereale s-a prăbuşit peste unul dintre ei. Legat cu o frânghie de siguranţă, colegul bărbatului a sărit în ajutorul său. Din nefericire, din salvator a ajuns victimă. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional! 

de Lili Trifu

la 09.07.2024 , 09:12

Cei doi bărbaţi lucrau cu ziua la o fermă de pui. Aceştia trebuiau să facă curăţenie într-unul dintre silozurile afectate de un incendiu produs în urmă cu două luni. Primul care a intrat în buncărul adânc de 30 de metri a fost bărbatul de 59 de ani. 

Fănel Bogos, administrator SC VANBET SA Banca: Am adunat mai mulţi oameni ca să facem curăţenie. S-a băgat să ia grâul de acolo din buncăr.

La un moment dat, însă, o parte din grâu s-a desprins de pe perete şi s-a prăbuşit peste el. Îngrijorat pentru viaţa colegului său, bărbatul de 61 de ani s-a legat cu o frânghie şi a coborât imediat după acesta. Însă, cel care trebuia să fie salvator, s-a transformat rapid în victimă. O altă cantitate de cereale s-a desprins, iar bărbatul a căzut în gol.

Vezi și

Funia care trebuia să îl salveze s-a dovedit a fi cea care l-a ucis. În cădere, sfoara i s-a înfăşurat în jurul gâtului, iar bărbatul a murit strangulat.

Pe acelaşi subiect

Martori la tragedie, ceilalţi muncitori au dat alarma

Imediat ce au ajuns la faţa locului, pompieri au început o misiune contra-cronometru. 

Marius Stanciu, purtător de cuvant ISU Vaslui: Echipajele de intervenţie au pătruns în siloz, au evacuat şi evaluat victimele, una dintre acestea aflându-se în stare de inconştienţă. 

Din păcate, a fost mult prea târziu pentru bărbatul de 61 de ani. 

Daniel Ungureanu, purtător de cuvant SAJ Vaslui: După ce au fost extrase din buncărul respectiv de către pompieri, una dintre victime a fost declarată decedată deoarece prezentza leziuni multiple şi prezenta semnele morţii deja instalate, iar cea de-a doua victimă în vârstă de 59 de ani era conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator.

Deşi un elicopter SMURD a fost trimis la loculul accidentului, supravieţuitorul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul din Bârlad. Poliţiştii au deschis acum o anchetă şi urmează să stabilească circumstanţele în care s-a produs tragedia. Surse din anchetă spun că cei doi bărbaţi ar fi consumat alcool înainte de a intra în siloz.

Lili Trifu Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Muncitori îngropaţi sub cereale, la o fermă din Vaslui. Unul dintre ei a murit strangulat, în timp ce încerca să-l salveze pe celălalt