Meniu LIVE
Search
x

Un bărbat din Mureş a fost ucis de o ursoaică, în timp ce era la pescuit (Video)

Este alertă într-o comună din Mureş, după ce un bărbat care se afla la pescuit, a fost ucis de o ursoaică. Victima a fost descoperită într-un lan de soia, după ce familia i-a reclamat dispariția.

De Redactia Observator la 14.10.2019, 15:06
Vezi și

Este alertă într-o comună din Mureş, după ce un bărbat care se afla la pescuit, a fost ucis de o ursoaică. Victima a fost descoperită într-un lan de soia, după ce familia i-a reclamat dispariția.

Polițiștii și vânătorii spun că bărbatul, care a fost sfâșiat de animalul sălbatic, nu a mai avut nicio şansă.

Oamenii stau cu frică, mai ales că, spun ei, urşii intră în sat după bunul plac, le omoară animalele şi le distrug culturile. Autorităţile locale i-au avertizat pe săteni să aibă grijă ce zone frecventează.

Avertizarea autorităţilor a băgat şi mai mult spaima în localnicii comunei mureşene Coroisânmărtin.

Mai ales că vine după ce un sătean a fost sfăşiat de o ursoaică cu pui, în timp ce se afla la pescuit.

Totul s-a întâmplat la câteva sute de metri de localitate. Victima este un bărbat de 62 de ani, fost secretar al primăriei din satul Magherani. Cei care l-au găsit pe bărbat fără suflare au fost poliţiştii şi vânătorii, care au plecat pe urmele lui, după ce familia a anunţat că nu a mai ajuns acasă.

Oamenii din localitate spun că le este frică să mai iasă pe stradă sau să meargă pe câmp.

Autorităţile locale, dar şi cei care deţin fondul de vânătoare din zonă susţin că au făcut numeroase sesizări, însă toate au rămas fără răspuns.

Benedek Imre, șeful grupului de vânătoare: Problema este ca noi asociatie si grupul care gestioneaza fondul de nenumărate ori am sesizat prin caile ierarhiec atat garda de mediu, atat garda forestiera, atât Ministerul Mediului. S-a facut o vânătoare de a goni animalele pe camp pentru ca recoltele să nu fie distruse, numai urşi am văzut. Este o situatie imposibilă.

Habitatul natural nu mai este de ajuns pentru unele animale, mai ales din cauza defrişărilor masive, aşa că în această perioada, urșii își caută disperați hrană.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un bărbat din Mureş a fost ucis de o ursoaică, în timp ce era la pescuit (Video)