Antena Meniu Search
x

Muzeul Deșeurilor, expoziție la malul mării, din iniţiativa unui grup de voluntari ecologişti (Video)

O expoziţie atipică, dar foarte originială şi cu un mesaj cât se poate de practic poate fi admirată weekendul acesta pe faleza Cazinoului din Constanţa.

de Redactia Observator

la 09.06.2019, 11:32

Vezi și

O expoziţie atipică, dar foarte originială şi cu un mesaj cât se poate de practic poate fi admirată weekendul acesta pe faleza Cazinoului din Constanţa. Roboţi, peşti uriaşi, eoliene în miniatură, toate realizate din deşeuri reciclabile se numără printre exponate. Iniţiativa aparţine unui grup de voluntari ecologişti, care şi-au propus să marcheze altfel Ziua Mondială a Mediului.

Explozia de culoare şi creativitate stă în spatele unui semnal de alarmă, asupra salvării mediului. Anual, peste 4 milioane de tone de deşeuri din plastic ajung în Dunăre, iar de acolo în Marea Neagră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sute de copii de la şcolile şi grădiniţele din Constanţa au contribuit la realizarea exponatelor din ineditul muzeu, care sunt construite numai din deşeuri din plastic. 

Copiii au luat proiectul în serios şi şi-au pus toată imaginaţia la încercare.

Micii ecologişti au creat chiar şi o hartă a celor mai întâlnite deşeuri pe plaje, iar la fiecare au ataşat datele ştiinţifice şi modul în care ne afectează viaţa.

Potrivit statisticilor, plasticul este cel mai des întalnit deşeu pe plaje, pe locul doi sunt resturile metalice, iar apoi cele din sticlă şi ceramică. Cea mai murdară plajă anul acesta a fost declarată cea din Eforie, urmată de Mamaia Nord şi Năvodari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Muzeul Deșeurilor, expoziție la malul mării, din iniţiativa unui grup de voluntari ecologişti (Video)