Antena Meniu Search
x

Video Nadia Comăneci împlineşte 60 de ani. Zeiţa de la Montreal, felicitată de o lume întreagă

Nadia Comăneci împlineşte astăzi 60 de ani. Sau de 6 ori 10. Căci aşa rămâne legenda de la Montreal în mintea tuturor, drept prima sportivă de 10 din lume. De ziua ei, Nadia Comăneci a primit mii de felicitări din toată lumea cărora le-a răspuns într-un clip video. Şi Observator are pentru Nadia un mesaj special, de la micile gimnaste care o au ca model.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 20:32

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nadia Comăneci: Visul oricărei gimnaste este să lase ceva în urmă!

Nadia! Copila timidă care a scris istorie. Fetiţa care a pus România la masa marilor naţiuni. Sportiva care ne-a învăţat că nimic nu este imposibil. Că visele se împlinesc cu multă muncă, seriozitate, iar locul doi nu este niciodată o opţiune. 

Azi, gimnasta care a uimit la Montreal împlineşte 60 de ani. Copila de aur, cu părul lung, prins în coadă, cu ochii mari şi o graţie desăvârşită e astăzi femeia care a schimbat pentru totdeauna gimnastica mondială.

Pe acelaşi subiect

Nadia Comăneci: Aş dori să vă mulţumesc tuturor pentru urările de ziua mea. Când împlinesc un anumit număr de ani. Vă doresc tot binele! Să fiţi sănătoşi! Mulţumesc!

Pentru junioarele gimnasticii, Nadia rămâne muză. I-au transmis felicitări Nadiei prin intermediul Observator.

Nadia rămâne un ideal pentru fiecare fetiţă care ajunge în sala de antrenament. În 1976, la Montreal, Nadia Comăneci era încununată zeiţa gimnasticii. Fata de la Oneşti uimea planeta. A fost prima gimnastă de 10 din istoria lumii. Atunci, a arătat că perfecţiunea există. Nota a luat-o şi pe ea prin surprindere. 

Nadia Comăneci: Am văzut 110, m-am uitat la colege, am zis că e greşit panoul sau ceva e în neregulă cu panoul şi am zis ce o fi, o fi. 1 nu are cum să fie, că n-am făcut de 1.

O notă ce avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.

Nadia Comăneci: Eram micuţă în ani, în faţa lumii! Dar aveam o experienţă de 8 ani în gimnastică!

O lume întreagă îi era la picioare şi o aplauda necontenit. 

Nadia Comăneci: E vorba de mândria românului! În acel moment, noi am fost cei mai buni din toată lumea! Spre sfârşit de anii 60 nici nu era prea multe sporturi pentru fete. Îşi imaginezi ce noroc.

Însă, nu norocul a făcut-o cea mai bună. Ambiţia fără egal şi munca fără oprire au urcat-o pe cele mai înalte trepte ale podiumului. (INTRA SCRIS MEDALII) A câştigat 25 de medalii la Campioanetele Mondiale, cele Europene şi Jocurile Olimpice. Iar jumătate dintre ele au fost de aur - . 

Înainte, lumea era mare! Şi în lumea aia mare, noi aveam impresia că România nu se vede.  Comunismul a alungat-o din ţară, iar noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989 îi va rămâne mereu o rană deschisă în suflet. O fugă planificată cu luni înainte, o evadare spre libertate. 

Nadia Comăneci: Am sărit vreo 7 garduri ghimpate. La un moment dat ne-au spus: Nu faceţi gălăgie, când treceţi graniţa nu vorbiţi şi dacă vă somează careva, nu alergaţi pentru că vă împuşcă.

Reporter: Nadia, de ce ai plecat? 

Nadia Comăneci: Că am vrut să vin în America să fiu liberă!

Şase ani mai târziu. Nadia revenea în ţară. Şi, se căsătorea cu campionul olimpic american, Bart Connor. În acelaşi an a intrat în Galeria "Hall of Fame" a gimnasticii internaţionale. 

La 45 de ani de la zecele perfect, Nadia nu încetează să ne surprindă. Nu ratează nicio ocazie să facă exerciţii ad-hoc şi să demonstreze că aparetele care au făcut-o celebră încă sunt floare la ureche. Cu ocazia aniversării, Nadia Comăneci a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu ordinul Steaua României în grad de mare ofiţer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nadia Comăneci împlineşte 60 de ani. Zeiţa de la Montreal, felicitată de o lume întreagă