NATO îi ia apărarea lui Geoană în scandalul de "kompromat": "Toți angajaţii NATO trebuie să obțină o autorizaţie de securitate de la autoritățile lor naționale, iar dl. Geoană a făcut acest lucru"
Mircea Geoană a activat în cadrul NATO ca secretar general adjunct după ce a obţinut în prealabil, potrivit regulamentelor, o autorizaţie de securitate de la autorităţile naţionale, a precizat vineri, la solicitarea News.ro, un oficial al NATO, în condiţiile în care actualul candidat la preşedinţia României este vizat de un scandal, generat de o investigaţie a unei organizaţii media internaţionale, care arată că un apropiat al său ar fi avut legături de afaceri cu un oligarh rus controversat.

"Dl. Geoană a îndeplinit funcţia de secretar general adjunct al NATO în perioada octombrie 2019 - septembrie 2024. Toţi angajaţii NATO trebuie să obţină o autorizaţie de securitate de la autorităţile lor naţionale pentru a-şi putea prelua atribuţiile în cadrul organizaţiei, iar dl. Geoană a făcut acest lucru", a precizat NATO pentru News.ro.
News.ro a întrebat, joi, biroul de presă al Alianţei dacă atunci când Mircea Geoană a fost numit în funcţia de conducere de la NATO, în 2019, au fost efectuate verificări cu privire la posibile legături dubioase cu Moscova, mai ales că a fost responsabil de relaţiile cu Rusia în cadrul NATO.
"În perioada în care a fost secretar general adjunct al NATO, dl. Geoană a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianţei transatlantice şi în apărarea valorilor democratice ale NATO", a mai transmis oficialul NATO.
Mircea Geoană, fost număr 2 în NATO, în centrul unei controverse
- Mircea Geoană, mesaj ameninţător pentru Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dacă va câștiga alegerile
- Active Watch, după acuzațiile lui Mircea Geoană de kompromat la adresa unui jurnalist: "Este o situație în care...
- Geoană, la depunerea candidaturii pentru alegerile prezidenţiale: Nu avem maşinării de partid, nu avem bani de la...
- Mircea Geoană neagă vreo legătură cu ruşii: Kompromat condus de la Moscova
- Cumnatul lui Mircea Geoană va fi extrădat din Turcia. Ionuţ Costea e acuzat că a primit mită 3 milioane de lei...
Fost secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a demisionat recent pentru a candida la preşedinţia României, este în centrul unei controverse. O investigaţie jurnalistică a unei organizaţii internaţionale de presă, The Organized Crime and Corruption Reporting Project, a dezvăluit că unul dintre coordonatorii campaniei sale, Rareş Mănescu, are legături cu un om de afaceri rus şi propagandist al Moscovei, care a călătorit în Crimeea de cel puţin 10 ori după anexarea ilegală din 2014.
Jurnaliştii de la reţeaua The Organized Crime and Corruption Reporting Project au arătat că Rareş Mănescu a înfiinţat o firmă cu omul de afaceri rus Aleksei Kozlov în timp ce conducea mişcarea premergătoare campaniei lui Geoană, pe când acesta era încă adjunct la NATO. Investigaţia jurnalistică arată o serie de ramificaţii care duc chiar la un mercenar care a luptat în Donbas de partea Rusiei. Kozlov ar fi avut şi o identitate secretă, cu care s-ar fi folosit pentru a pleda în favoarea Rusiei, mai susţin jurnaliştii.
Mircea Geoană a declarat joi că s-a adresat instituţiilor specializate ale statului român, precum şi structurilor aliate care se ocupă de aceste probleme pentru a investiga, până în cele mai mici detalii, ceea ce el a numit "operaţiunea de kompromat" care îl vizează şi care este, potrivit lui Geoană, din "manualul de operare al FSB".
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰