Antena Meniu Search
x

Naufragiu între coastele Libiei şi cele ale Italiei! Cel puţin 14 persoane au murit

O ambarcaţiune cu imigranţi clandestini la bord a naufragiat între coastele Libiei si cele ale insulei italiene Lampedusa, a anunţat Marina Militară italiană.

 O ambarcaţiune cu imigranţi clandestini la bord a naufragiat între coastele Libiei si cele ale insulei italiene Lampedusa, a anunţat Marina Militară italiană. Peste 200 de persoane au fost salvate.

O ambarcaţiune cu imigranţi clandestini la bord a naufragiat între coastele Libiei si cele ale insulei italiene Lampedusa, a anunţat Marina Militară italiană. Peste 200 de persoane au fost salvate. Primăriţa din Lampedusa, Giusi Nicolini, a confirmat pentru AFP că 14 persoane au murit, iar alte "215 au fost salvate".

"Avem mijloace legale în Europa pentru a evita pe viitor acest tip de dramă", a reacţionat pe Twitter comisarul european pentru Afaceri Interne, Cécilia Malmström, în timp ce Martin Schulz, candidat la Preşedinţia Comisiei Europene, s-a declarat "şocat".

Angelino Alfano, ministrul italian de Interne, a reamintit că "Mediterana nu este o frontieră italiană, ci europeană". "Navele noastre sunt acolo pentru a recupera morţii şi a-i salva pe supravieţuitor", a subliniat el, deplângând că Uniunea Europeană (UE) "nu ajută" Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Naufragiu între coastele Libiei şi cele ale Italiei! Cel puţin 14 persoane au murit