Antena Meniu Search
x

Navă cu zeci de imigranți ilegali, în pericol de scufundare, aproape de coastele românești. Operațiune dramatică de salvare a Gărzii de Coastă

O ambarcațiune cu zeci de imigranți ilegali a plutit în derivă, în apropierea țărmului românesc, unde, foarte probabil, cei aflați la bord intenționau să ajungă. O amplă operațiune de salvare a fost declanșată de autoritățile române.

Navă în pericol iminent de SCUFUNDARE la Constanţa. S-au emis semnale S.O.S, 50 de oameni la bord

O ambarcațiune cu zeci de imigranți ilegali a plutit în derivă, în apropierea țărmului românesc, unde, foarte probabil, cei aflați la bord intenționau să ajungă. O amplă operațiune de salvare a fost declanșată de autoritățile române, pe o mare agitată.

Update ora 00.15: Imigranții ilegali aflați pe nava în derivă au fost salvați de echipele de intervenție române, iar acum sunt în siguranță. De asemenea, ambarcațiunea lor a fost tractată de Garda de Coastă spre țărm.

Pe mal, imigranții urmează să fie identificați și triați, spun autoritățile. 

Nava în care ei se aflau va acosta fie în Portul Constanţa, fie în Portul Midia. Pe ambarcaţiune se află câteva zeci de migranţi, dar deocamdată numărul acestora nu este cunoscut, au spus cei de la Garda de Coastă, citați de News.ro.

Pe acelaşi subiect

Update ora 20:00 - Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Coastă, la bordul navei care plutește în derivă pe Marea Neagră se află numeroase persoane, ”care sunt în pericol”.

”În data de 12.09.2017, in jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, țintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord. 

Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu 2 nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare care a participat cu o nava de intervenţie aflată în zonă. De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol.  În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol”, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Știrea inițială

Mai multe semnale S.O.S s-au emis la Constanţa, de către o navă care se află în pericol iminent de scufundare, din cauza mării foarte agitate, de gradul 5.

La bordul navei se află 50 de persoane, este vorba despre un pescador care se pare că transportă imigranţi. Două nave de intervenţie se deplasează pentru acordarea de sprijin.

"În data de 12.09.2017, in jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, țintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord. Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu 2 nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare care a participat cu o nava de intervenţie aflată în zonă. De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce. Nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol. În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă  navei aflate în pericol", se arată în comunicatul Gardei de Coastă.

Ştire în curs de actualizare...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Navă cu zeci de imigranți ilegali, în pericol de scufundare, aproape de coastele românești. Operațiune dramatică de salvare a Gărzii de Coastă