Antena Meniu Search
x

Video Navă militară pentru Marina Regală a Ţărilor de Jos, fabricată pe Şantierul Naval din Galaţi

Marina Regală a Ţărilor de Jos va avea o navă militară fabricată pe Şantierul Naval din Galaţi. Va fi cea mai mare construită vreodată în România - va avea 179 de metri lungime. Piesa de bază a navei, chila, a fost montată ieri, în cadrul unei ceremonii la care a participat comandantul forţelor navale olandeze.

de Adrian Obreja

la 03.06.2021, 08:40

Vezi și

Comandantul forţelor navale olandeze şi directorul organizaţiei pentru echipamente militare sunt cei care au sudat, simbolic, o piesă pe chila navei. Construcţia a început oficial ieri, iar în 2023 va fi gata. 

Hein van Ameijden – Director Damen Naval: "Ar trebui să realizăm că fără colegii noştri din Galaţi suntem nimic. Nu putem, în ziua de azi, să mobilizăm un astfel de personal calificat şi vă pot asigura că nu există nicio organizaţie ca cea de la Galaţi, care poate fi mobilizată atât de repede". 

Arie Jan de Waard – amiral Forţele Navele Olandeze: "Anul trecut am sărbătorit 140 de ani de colaborare bilaterală între cele 2 ţări. Şi relaţiile rămân puternice. În 2021 noi încă lucrăm împreună în diferite domenii şi, totodată, arătăm tuturor că stăm umăr la umăr în calitate de aliaţi NATO".  

Pregătită pentru misiuni maritime de aprovizionare

Pe acelaşi subiect

Nava militară va putea executa misiuni maritime de aprovizionare cu alimente şi combustibil şi, la nevoie, va oferi suport medical altor vase aflate în largul mărilor şi oceanelor. 

Rob Kramer – comandant Forţe Navale Regale olandeze: "Această etapă a construcţiei, chila, e la fel de importantă pentru navă cum e această navă pentru marina noastră, pentru marina olandeză". 

Nava militară va avea aproximativ 179 de metri lungime, 26 de metri lăţime şi va putea naviga cu cel puţin 18 noduri viteză, cu un maximum de 160 de oameni. Până acum, la Galaţi au fost construite 30 de nave militare pentru 13 naţiuni diferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Navă militară pentru Marina Regală a Ţărilor de Jos, fabricată pe Şantierul Naval din Galaţi