Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu pescadorul găsit pe fundul apei, în Marea Neagră. Ambarcaţiunea nu va fi scoasă deocamdată din apă

Epava pescadorului scufundat în Marea Neagră a fost găsită, însă continuă căutările pentru doi marinari daţi dispăruţi. Nava a fost localizată, ieri, de scafandrii Gărzii de Coastă. Încă nu se ştiu exact cauzele tragediei. Trei oameni au murit, iar poliţia face cercetări pentru ucidere din culpă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.05.2021, 19:47

Vezi și

Epava a fost găsită la 21 de metri adâncime, răsturnată pe fundul apei.

Petrişor Irimia, Garda de Coastă:Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanță de aproximativ 10km Est de Chituc”.

Ambarcaţiunea nu va fi scoasă din apă până nu e gata cercetarea la faţa locului. Ce-a mai rămas din ea poate elucida misterul scufundării.

Cinci marinari aflați pe pescador au murit

Pe acelaşi subiect

În momentul tragediei, la bordul navei se aflau cinci marinari. Doar trupurile a trei dintre ei au ajuns la mal până acum.

Petrişor Irimia, Garda de Coastă: ”În perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj”.

Pescadorul Shark 1 a plecat în misiune duminica trecută, alături de un altul de la aceeaşi firmă, Shark 3, din Portul Midia către Gura Portiţei. În total, marinari de pe cinci nave pescuiau în acea zonă. Ar fi trebuit să se întoarcă în port în aceeaşi zi. Nu s-a întâmplat asta. Alarma s-a dat abia luni dimineaţa. Deja era prea târziu.

Vremea rea ori supraîncărcarea, cauze posibile pentru naufragiu

Nu se ştiu cauzele tragediei. Pescarii spun însă că atunci era un vânt extrem de puternic. Patru pescadoare s-au retras când le-a surprins furtuna în zona Lacului Sinoe. Nava Shark 1 a rămas pe loc.

Andreea Filip, reporter Observator: ”Scufundarea pescadorului rămâne în continuare învăluită în mister, cu atât mai mult cu cât comandatul avea o experienţă de 36 de ani pe mare. Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este că ambarcaţiunea ar fi putut fi supraîncărcată cu rapană”.

Pescadorul scufundat aparţine firmei SEA SHARKS SRL, din Constanţa. Printre acţionari sunt Cosmin Stroe, fiul preşedintelui PSD Constanţa, Felix Stroe, şi Marius Gherasim, fost consilier local în Primăria Năvodari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Imagini cu pescadorul găsit pe fundul apei, în Marea Neagră. Ambarcaţiunea nu va fi scoasă deocamdată din apă