Antena Meniu Search
x

Video "Ne mai facem bine vreodată?". Situaţie revoltătoare într-un tren CFR. Pasageri în scaun cu rotile, urcaţi în vagon pe braţele a 4 angajaţi

Imagini revoltătoare au fost filmate zilele trecute într-o gară din România. Două persoane aflate în scaun cu rotile sunt urcate într-un vagon al unui tren de călători într-un mod departe de a fi descris ca făcând parte din 2022.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 18:27

Vezi și

În imaginile postate pe pagina de Facebook a unei tinere se observă cum persoanele sunt urcate în tren, în vagonul special accesibilizat pentru persoanele cu handicap, de către patru angajaţi CFR, fără a fi folosită vreo rampă sau o altă modalitate care să le facă munca mai uşoară.

Bărbaţii ridică pe braţe cărucioarele cu rotile în care stau călătorii, pentru a le putea permite accesul în tren.

În imagini apare o femeie originară din Galaţi. A plecat din oraş spre Craiova şi a făcut o primă oprire la Bucureşti. "Iar ce vedeți în video este macaraua special achiziționată de către CFR pentru a urca în tren persoanele utilizatoare de scaun rulant", a scris tânăra pe Facebook.

Tânăra povesteşte, de asemenea, că persoanele cu dizabilităţi sunt nevoite să depună o cerere către CFR cu două zile înainte de călătorie prin care să informeze că vrea să efectueze o călătorie cu trenul. 

Pe acelaşi subiect

Situaţie revoltătoare într-un tren din România

"Ne mai facem bine vreodată? Pentru cei care nu știu, acesta este vagonul CFR special accesibilizat pentru persoanele cu handicap. Ca să poți să ai ocazia magnifică de a călători cu el, trebuie să depui cerere la o agenție CFR cu două zile înainte (dacă greșesc perioada de timp, accept sa fiu certată). 

  Dacă nu știi asta sau nu e disponibil, folosești un vagon normal, în care se urcă mai întâi persoana cu handicap (pe brațe, de către niște persoane binevoitoare)și apoi scaunul rulant. Ah, și persoanele care te ajută e posibil să nu mai aibă timp să coboare înainte să plece trenul din gară pentru că la CFR nu se acceptă întârzieri. Iar ce vedeți în video este macaraua special achiziționată de către CFR pentru a urca în tren persoanele utilizatoare de scaun rulant. Cât respect! Câtă decență!", a scris tânăra în postarea de pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Ne mai facem bine vreodată?". Situaţie revoltătoare într-un tren CFR. Pasageri în scaun cu rotile, urcaţi în vagon pe braţele a 4 angajaţi