Video Nelu Ploieşteanu, condus pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat la cimitirul Străulești, după regulile COVID
Este încă zi de doliu pentru lumea artistică. Celebrul cântăreţ de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, este condus astăzi pe ultimul drum de rude şi prieteni. Cunoscutul artist s-a infectat în martie cu noul Coronavirus, iar boala i-a fost fatală.
Înormântarea a început în jurul orei 12.00, atunci a ajuns la cimitirul Străuleşti 2 cortegiul funerar.
A fost un eveniment restrâns, doar câteva zeci de persoane au participat la aceste funerarii, prieteni apropiaţi, rude, oameni din familie care au venit să îi aducă un ultim omagiu regretatului artist.
Trupul neînsufleţit al lui Nelu Ploieşteanu a fost ridicat, în această dimineaţă, de la Institutul Naţional de Medicină Legală, a fost dus apoi, pentru o ultimă dată, acasă, la locuinţa sa din Sectorul 1, după care cortegiul funerar a ajuns la cimitirul Străuleşti 2 din Capitală.
Nelu Ploieşteanu a fost înmormântat după regulile COVID
- Nelu Ploieşteanu, ultimul mare lăutar al României, s-a stins din viaţă. Lucrul mai puţin cunoscut despre artist
- Gabi Luncă a murit. Cântăreaţa de muzică populară a fost răpusă de Covid, după ce boala a evoluat neaşteptat
- Momente speciale in memoriam Cornelia Catanga, Gabi Luncă şi Nelu Ploieşteanu la Te cunosc de undeva!
Reamintim că Nelu Ploieşteanu a murit la vârsta de 70 de ani, după o luptă dusă timp de două săptămâni, cu o formă gravă de infectare cu noul coronavirus. Decesul s-a produs în secţia ATI a Spitalului Floreasca.
Se presuspune că artistul s-a infectat după o petrecere care a avut loc pe 8 martie. Spunea atunci artistul că nu se fereşte de virus, pentru că îl fereşte Dumnezeu.
Cine a fost Nelu Ploieşteanu
Pe numele real Ion Dumitrache, Nelu Ploişteanu s-a născut pe 16 decembrie 1950, în Ciorani, Prahov fiind unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. A început să muncească de la 18 ani în satul natal și când i-a murit tatăl. Cu timpul a învățat să cânte și la pian și la acordeon. A făcut armata un an și patru luni la Brașov, și la Timisoara. După armată, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.
A cântat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru' cu Bere. În 1979 a plecat pentru prima oară într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda). Au urmat după aceea alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania.
După ”90 a reușit să lanseze 18 albume. A cântat între 1990 și 1998 la Șarpele roșu și la restaurantul Perla. A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate, dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”. Îi lipsea mult familia, dar trebuia să plece pentru că, tot de dragul familiei, pleca de fiecare dată - să o poată întreține.
A avut cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți. Fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018. Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. Pentru el a însemnat atât o satisfacție profesională, cât și una sentimentală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰