Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Senatorul Niculae Bădălău, amendat după ce a fost călcat de hoți

Senatorul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost amendat duminică de polițiști cu 5.000 de lei pentru că nu își ținea pistolul în seif, așa cum prevede legea, susţin surse judiciare.

de Redactia Observator

la 04.11.2018 , 15:20

Senatorul a fost amendat cu 5.000 de lei Niculae Bădălău, amendat după ce a fost călcat de hoți, pentru că nu ținea pistolul în seif - Observator.tv

Senatorul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost amendat duminică de polițiști cu 5.000 de lei pentru că nu își ținea pistolul în seif, așa cum prevede legea, susţin surse judiciare.

Surse din poliție au declarat că lui Niculae Bădălău i-a fost anulat și permisul de port-armă, pe o perioadă de 5 ani. 

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, oamenii legii încearcă recuperarea unor imagini de pe camerele de supraveghere instalate acasă la Bădălău, ipoteza luată în calcul fiind că hoții au studiat cu atenția locuința senatorului PSD înainte de a da spargerea.

Articolul continuă după reclamă

Anchetatorii speră ca hoții să apară pe imagini, dar din primele cercetări au constatat că toate camerele de supraveghere au fost mai mult oprite decât pornite.

Niculae Bădălău a făcut sâmbătă dimineață o plângere la Poliție, reclamând că hoţii i-au spart casa. Indivizi mascaţi au pătruns în vila din Bolintin Vale, în timp ce senatorul era în locuință, şi au furat un pistol Beretta, bani, bijuterii și acte.

Arma furată este de 9 mm, generaţia a treia. Avea 15 gloanţe în încărcător şi era nefolosită.

"Legea nr. 295 /2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 129, pct. 11 neîndeplinirea obligaţiei de păstrare a armelor în condiţiile prevăzute la art. 26 alin. (1) ( _*Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii ) se sancționează contraventional cu amendă în cuantum de 2001-5.000 lei si anularea dreptului de port și folosire a armelor.

Anularea dreptului atrage după sine o interdicție de autorizare valabilă pentru 2 (doi) ani.

In cazul in care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, masura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevăzută de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sancționată de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amendă în cuantum cuprins între 5.001 si 10.000 lei", se arată în lege.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Senatorul Niculae Bădălău, amendat după ce a fost călcat de hoți