Antena Meniu Search
x

Nicuşor Constantinescu a fost pus sub acuzare într-un nou dosar. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi evaziune fiscală

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost pus sub acuzare de DNA într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu şi evaziune fiscală, în legătură cu subvenţii acordate Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost pus sub acuzare de DNA într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu şi evaziune fiscală, în legătură cu subvenţii acordate Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Nicușor Constantinescu a fost adus la sediul DNA Constanța cu o ambulanță, iar la ieșire a declarat că i-au fost încălcate toate drepturile și că este o bătaie de joc.

"Mi s-au încălcat toate drepturile de avocat ales, ca și până acum. Este în continuare o bătaie de joc. Voi face plângeri împotriva lor. Mi-au pus un avocat din oficiu, deși eu am venit cu avocatul meu. L-au dat afară. Asta e poliția politică din România în anul 2017", a declarat fostul șef al CJ Constanța.

Pe acelaşi subiect

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Gheorghe Cristian Darie, la data faptelor vicepreşedinte al CJ Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu; Mariana Belu, secretar al judeţului Constanţa, acuzată de complicitate la abuz în serviciu; Adrian Gheorghe Gâmbuţeanu, la data faptelor director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.

De asemenea, RAJDP Constanţa este urmărită penal pentru evaziune fiscală.

Conform DNA, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în anul 2013 Nicuşor Constantinescu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu cu încălcarea Legea nr.15/1990, în legătură cu adoptarea şi punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Judeţean nr.313/2013. Hotărârea respectivă a stat la baza acordării unor subvenţii către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, deşi aceasta înregistrase profit. În acest fel a fost a fost provocată o pagubă de 21.977.096 lei la bugetul judeţului Constanţa şi s-au obţinut foloase necuvenite pentru RAJDP Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a fost ajutat de suspecţii Gheorghe Cristian Darie, care a iniţiat proiectul, şi Mariana Belu, care a avizat pentru legalitate hotărârea de consiliu, deşi aceasta contravenea prevederilor Legii nr.15/1990.

Subvenţiile acordate RAJDP de către Consiliul Judeţean Constanţa au reprezentat în realitate plăţi pentru lucrări pe care regia le făcuse în beneficiul autorităţii locale, dar pentru care nu emisese facturi.

Anchetatorii susţin că, prin înregistrarea acestora drept venituri din subvenţii şi nu ca venituri din activitatea comercială, concomitent cu omisiunea RAJDP Constanţa de a emite facturi pentru contravaloarea lucrărilor, de a calcula, evidenţia, colecta şi vira către buget taxa pe valoare adăugată, Adrian Gâmbuţeanu şi RAJDP Constanţa au produs un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 5.446.652 lei, reprezentând contravaloarea TVA aferentă lucrărilor nefacturate Consiliului Judeţean Constanţa.

Nicuşor Constantinescu se află în prezent la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de 5 ani închisoare primită în dosarul Centrului Militar Constanţa. El are pe rolul instanţelor alte dosare, primind două condamnări de 6 ani, respectiv 15 ani, care nu sunt însă definitive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Nicuşor Constantinescu a fost pus sub acuzare într-un nou dosar. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi evaziune fiscală