Antena Meniu Search
x

Video Nicușor Dan: Parcările insuficiente, boala netratată a Capitalei. 1,8 milioane de mașini se bat pe 265.000 locuri publice

Locul de parcare a devenit principala îngrijorare a bucureştenilor şi o boală netratată a Capitalei. Recunoaşte şi primarul general. Şoferii pierd zilnic peste o jumătate de oră în căutarea unui loc unde să îşi lase maşina. Mulţi ajung să parcheze oriunde găsesc un spaţiu liber, chiar dacă este ilegal şi adesea scapă fără amendă. Primăria nu are destui poliţişti locali. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.09.2023, 21:50

Vezi și

Andrea Milea, reporter Observator: "În Bucureşti sunt din ce în ce mai multe maşini. La fel şi locuri de parcare doar că dezvoltarea în acest sens pare că nu ţine pasul cu puterea de cumpărare. În continuare, 7 şoferi se bat pe un singur loc de parcare. Sunt doar 265.000 de locuri la 1.8 milioane de."

"Prea multe maşini şi prea puţine locuri de parcare." 

Circulă cine vrea, parchează cine poate. Pare a fi deviza şoferilor bucurenteni în timp ce problema parcărilor a devenit patologică, spune primarul. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: "E ca o boală. Cu cât o neglijezi cu atât îți ia mai mult să ieși din ea."

Pe acelaşi subiect

Din disperare, șoferii parchează peste tot

Şi pare că va mai dura. Şoferii din oraş au ajuns să parcheze oriunde găsesc un spaţiu potrivit: pe trotuar, pe spaţiul verde sau în mijlocul intersecţiei. 

Andreea Milea, reporter Observator: "Parcarea publică din Piaţa Constituţiei este mereu pe jumătate goală. Se întâmplă asta pentru că unii şoferi nu vor să achite tariful, în schimb aleg să parcheze ilegal." 

De cealaltă parte, nici cei cu abonament plătit nu prind loc.  

"Am dat o tură şi nu era niciun loc. Nu am avut de ales."

"Nu am avut o altă variantă. Sunt prea multe locuri pline. Am luat și amendă pentru parcare."

"Când aţi luat ultima oară?" 

"Acum doua luni. În valoare de 270 de lei." 

Polițiștii locali, prea puțini pentru a controla parcările

Puţini sunt amendaţi pentru că poliţia locală nu are timp, recunoaşte inclusiv primarul care spune că agenţii sunt ocupaţi. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: "Poliţiştii locali pe care îi avem pentru această activitate îi folosim ca să trasăm noile locuri de parcare, deci nu îi folosim pentru control așa cum ar trebui." 

Mai mult, şi poliţiştii încalcă regulile. 

Reporter: "Cu maşina pe trotuar?"

Polițist local: "Păi unde voiaţi să o lăsăm? Am făcut nişte verificări."

Reporter: "Nu aţi avut unde să o lăsaţi? 

Polițist local: "Nu, nu. Am căutat. În jur de 20 de minute."

Reporter: "Şi tot pe trotuar aţi ajuns?" 

Polițist local: "Da, din păcate. Nu am cum să iau maşina cu mine dacă nu am unde să o las."

În timp ce municipalitatea promite încă 60.000 de locuri publice de parcare în centrul oraşului, parcările de reşedinţă din jurul blocurilor nu ajung. Sectorul 3 are 80.000 iar Sectorul 4, 50.000. Deşi par a fi suficiente, într-un singur sector, 9.000 de şoferi încă aşteaptă să prindă un loc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Nicușor Dan: Parcările insuficiente, boala netratată a Capitalei. 1,8 milioane de mașini se bat pe 265.000 locuri publice