Antena Meniu Search
x

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat, după ședința cu Florin Cîțu și ceilalți primari de sectoare că se încearcă "pe cât posibil evitarea carantinării Bucureștiului". Astăzi, în Capitală, rata de incidență este de 5,67.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 18:12

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Trebuie ca fiecare dintre noi și instituțiile aflate în subordine să impunem acele măsuri de decalare a programului de muncă și, de asemenea, fiecare dintre noi, pe zonele în care avem atribuții de control, să ne asigurăm că măsurile sunt respectate. Suntem practic în aceeași situație în care am fost în creșterea din noiembrie decembrie, aceleși măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlilor, sunt în vigoare (...). Totul este ca autorități și cetățeni să fim responsabili. Trebuie să mai rezistăm partea aceasta de lună martie și luna aprilie până când un număr mare de români o să fie vaccinați. (...) Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului. La această discuție cu premierul și primarii de sectoare, am încercat să găsim acele măsuri care să evite carantinarea Bucureștiului. Nu s-a vorbit, în această discuție, de carantinarea zonală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ceea ce privește închiderea școlilor, Nicușor Dan a declarat că totul depinde de actele normative care vor fi emise de autoritățile naționale, nu cele locale.

Pe acelaşi subiect

„Tot ce înseamnă închiderea școlilor, închiderea activităților economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative, care sunt emise de autorități naționale. Ca autorități locale, nu putem decât să ne conformăm”, a declarat primarul general.

Întâlnire la Guvern cu primarii din Capitală

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit, luni, cu primarul general şi primarii de sector pentru a discuta despre situaţia din Bucureşti, oraş care se apropie de incidenţa de 6 la mie. 

"Am vrut să păstrăm economia dechisă pentru că doar așa putem plăti costul pandemiei. Ascult toate opiniile specialiștilor, deciziile le luăm după aceea. Opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar vom lua decizia după ce ascultăm toate opiniile, de la prefect și primarii de sectoare", a declarat Florin Cîţu. "Personal, nu-mi doresc să ajung la o situație de caratinare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Nicușor Dan, primarul Capitalei: Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului