Antena Meniu Search
x

Video Zăpadă de aproape jumătate de metru la Bâlea Lac. Este cel mai mare strat de omăt, iar ninsorile vor continua şi în zilele următoare

Imagini de poveste, la Bâlea Lac! Aici s-a depus cel mai mare strat de zapadă, care măsoară deja 40 de centimetri, iar pe crestele Făgăraşilor va mai continua să ningă şi în zilele următoare. 

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 08:58

Vezi și

Turiştii mai au, însă, de aşteptat până se vor putea bucura de peisajele feerice. Cel puţin deocamdată, la Bâlea Lac vântul suflă în rafale puternice, vizibilitatea este scăzută, iar valorile din termometre a scăzut sub limita îngheţului. 

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care vor totuşi să ajungă în acest loc să aibă echipament de iarnă corespunzător şi să nu se aventureze pe trasee periculoase. În această perioadă, la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, pentru că Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere. 

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, într-un top internațional al atracțiilor de iarnă

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost inclus de publicația britanică The Standard într-un top mondial al locurilor și experiențelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri, în afara stațiunilor de schi. Printre experiențele de iarnă recomandate de publicația britanică se mai găsesc sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munții Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeții sălbatice, admirat aurora boreală și cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun și cazare în căsuțe din copaci, croaziere norvegiene unde se vor bucura de viața sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câinii și multe alte experiențe polare, excursia pe continentul alb în Argentina, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroșilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraș al planetei – Ushuaia și o călătorie epică cu trenul prin munții stâncoși ai Canadei.

Pe acelaşi subiect

Referindu-se la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, jurnaliștii britanici consideră că ineditul obiectiv și experiența trăită aici de turiști reprezintă piesa de rezistență a unui pachet ce cuprinde un tur ale

celor mai pitorești orașe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei, vizitarea capitalei României etc. Conform acestora, ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheață la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață.

Echipa Hotelului de Gheață anunță că a început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024

"Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș", transmit organizatorii. 

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de

gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor scăzute. Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Zăpadă de aproape jumătate de metru la Bâlea Lac. Este cel mai mare strat de omăt, iar ninsorile vor continua şi în zilele următoare