Antena Meniu Search
x

Ninsorile şi viscolul creează probleme în ţară. La Iaşi, două gravide riscau să nască pe drum, din cauza nămeţilor

Codul galben de viscol şi de zăpadă a făcut prăpăd în regiune. Ninsoarea şi vântul puternic au închis mai multe sectoare de drum, iar salvatorii s-au confruntat cu situaţii contracronometru.

Vezi și

Codul galben de viscol şi de zăpadă a făcut prăpăd în regiune. Ninsoarea şi vântul puternic au închis mai multe sectoare de drum, iar salvatorii s-au confruntat cu situaţii contracronometru. La Iaşi, două gravide riscau să nască pe drum, chiar în şenilate, dacă nu ajungeau la timp la spital.

În braţele salvatorilor, prin nămeţi şi viscol, o gravidă de 20 de ani trebuia să ajungă la spital. A intrat în travaliu, iar pompierii s-au chinuit să o transporte spre ambulanţă. Oamenii au ajuns cu şenilata în localitatea ieşeană Mironeasa, acolo unde locuieşte femeia.

Tânăra putea naşte în orice clipă, spun salvatorii, care au dus-o la Maternitatea din Iaşi. Deznodământul a fost unul fericit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tot la Maternitatea din Iaşi a ajuns cu greu şi o altă gravidă. Mai bine de o oră a durat drumul cu şenilata şi mai apoi, cu ambulanţa spre spital. Judeţul a fost sub cod galben de viscol până la orele prânzului.

Un apel la 112 a venit şi de la o femeie de 49 de ani, din comuna suceveană Brodina, care are probleme cardiace. Prin nămeţi şi spre o zonă greu accesibilă, salvatorii şi-au croit drum. Cinci ore a durat misiunea.

În Neamţ, zăpada adusă de codul galben pare că a înghiţit întreg judeţul. Doi oameni au avut nevoie de ajutorul pompierilor să ajungă la dializă, în Roman. Circulaţia pe şosele a devenit un test aproape imposibil de trecut.

Zăpada şi viscolul şi-au spus cuvântul şi la Bacău. În mijlocul oraşului, omătul ajunge la zeci de centimetri. Un autobuz a rămas blocat în nămeţi, iar călătorii s-au dat jos să îl împingă.

Vremea a blocat complet traficul spre Vama Albiţa. Poliţiştii de frontieră au împărţit ceai cald şoferilor care au aşteptat ore în şir la volan.

În două localităţi din judeţul Vaslui, sunt peste 800 de oameni care au rămas fără curent electric, după ce zăpada a rupt câteva fire de tensiune. La fel şi în Harghita, unde alţi 300 de locuitori se află în aceeaşi situaţie. Tot acolo, în zona Lacului Roşu, un autocar cu 40 de oameni la bord a rămas blocat în nămeţi.

Oamenii şi-au putut continua drumului doar după ce şoseaua a fost deszăpezită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ninsorile şi viscolul creează probleme în ţară. La Iaşi, două gravide riscau să nască pe drum, din cauza nămeţilor