Antena Meniu Search
x

Video Noi detalii despre explozia de la pensiunea din Cluj, unde o persoană şi-a pierdut viaţa. Vecinii simţeau miros de gaz în zonă de câteva zile

Ancheta continuă în cazul exploziei pensiunii de la Cluj, în urma căreia o tânără şi-a pierdut viaţa. S-ar fi găsit scurgeri de gaze la reţeaua stradală. Cazul a fost preluat de procurori, care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 11.12.2021, 19:28

Vezi și

Alex Prunean, reporter Observator: La mai bine de 24 de ore de la incident, angajaţii de la gaze fac încă verificări la reţeaua stradală. Conducta este verificată centimetru cu centimetru pentru a se verifica dacănu au existat scurgeri. 

Muncitorii au găsit astăzi ţeava de gaze tasată. Muncitor: "Nu ştiu cauza, dar au fost scurgeri, aici în stradă…"

Oamenii din zonă spun că s-ar fi simţit miros de gaze pe stradă încă de acum câteva zile, dar nimeni nu le-ar fi dat importanţă. 

Miros de gaz în zonă de câteva zile 

Pe acelaşi subiect

Femeie: O vecină ieri zicea că atunci când a dus nepoata la şcoală mirosea puternic a gaz…

Bărbat: Nu îmi dau seama cum nu au simţit acumularea aia…se simţea în urmă cu câteva zile miros pe stradă zic oamenii.

Specialiştii spun că gazul se putea infiltra în pensiune, chiar dacă scurgerile au avut loc pe stradă. Tocmai din acest motiv, sunt obligatorii senzorii de detecţie.

Vasile Sălătioan, administrator firmă de instalaţii: Cum funcţionează? Detectorul simte prezenţa gazului metan nears şi opreşte electroventilul de la exteriorul instalaţiei. Mai sunt posibile infiltraţii din sistemul de distribuţie stradal. Pot ajunge pe lângă sistemul de canalizare, pe lângă reţelele de cabluri electrice care vin din pământ şi chiar pe lângă sistemul de gaze naturale, înseamnă că elementele de siguranţă nu funcţionează. 

Dacă pensiunea era dotată cu astfel de senzori sau nu, vor stabili procurorii Parchetului de pe lângă Triibunalul Cluj, care au preluat cazul. Între timp, ceilalţi locuitori din zona afectaţi de explozie îşi evaluează pagubele. 

Păgubit: Aproape a fost geamul împins spre mine, smuls cu ramă cu tot…Acoperişul, aici alea…maşinile, geamul din spate cred ca e spart. 

Starea celor doi muncitori răniţi în incendiu rămâne stabilă. Unul dintre ei a fost transferat aseară cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Capitală, dar este în afara oricărui pericol. Trupul femeii decedate a fost găsit carbonizat într-o altă cameră, goală. Anchetatorii cred că aceasta a încercat să găsească ieşirea, dar din cauza fumului ar fi intrat pe o altă uşă. Proprietarul pensiunii refuză în continuare să ne ofere un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Noi detalii despre explozia de la pensiunea din Cluj, unde o persoană şi-a pierdut viaţa. Vecinii simţeau miros de gaz în zonă de câteva zile