Antena Meniu Search
x

Noi imagini cu cele două avioane care s-au ciocnit în zbor, lângă Suceava. Singurul pilot supravieţuitor este în stare critică

Noi imagini surprinse imediat după tragedia aviatică de lângă Suceava ar putea face lumină în anchetă. Cele două avioane care s-au lovit în zbor efectuau un exerciţiu dificil, care cerea sincronizare perfectă.

Vezi și

Noi imagini surprinse imediat după tragedia aviatică de lângă Suceava ar putea face lumină în anchetă. Cele două avioane care s-au lovit în zbor efectuau un exerciţiu dificil, care cerea sincronizare perfectă. Faptul că una dintre aeronave s-a înclinat şi a agăţat-o pe cealaltă înseamnă ori că aparatul a cedat, ori că pilotul a greşit, susţine un expert în aviaţie.

Cei doi aviatori de excepţie aflaţi la manşe aveau însă împreună zeci de mii de ore de experienţă. Singurul care a supravieţuit este în continuare în stare critică. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional. 

Sunt imagini surprinse de martori, la câteva minute după ce avioanele s-au lovit în zbor, apoi s-au prăbuşit unul lângă celălalt, la câteva sute de metri distanţă de pistă. Pilotul Cornel Marinescu a murit la manşă. Accidentul a fost filmat şi este analizat acum de experţi. Sorin Stoicescu a fost şef al Aviaţiei Civile din România. 

Zborul în oglindă era elementul cel mai dificil, dar şi cel mai spectaculos pe care cei doi piloţi îl repetau înaintea showului aviatic de la Frătăuţii Vechi, Suceava. La peste 200 de metri distanţă de sol, aparatele de zbor au intrat în picaj.  Al doilea pilot, Sorin Bochiş, a fost transportat în comă, cu elicopterul SMURD, la Iaşi. Are un traumatism cranio-cerebral grav şi este în continuare în stare gravă. 

Cornel Marinescu şi Sorin Bochiş aveau fiecare peste 15 mii de ore de zbor. Şi-au petrecut ani întregi, mai mult în aer decât pe pământ. Cornel Marinescu avea 61 de ani. Era pilot instructor, inspector de zbor şi acrobat în echipa Hawks of România. Acrobaţiile lui îţi tăiau respiraţia.

Lângă avioanele de antrenament, Cornel Marinescu obişnuia să aşeze fotografiile camarazilor de zbor, pe care i-a pierdut. După tragedia aviatică de ieri, fotografia lui a fost adusă lângă avioanele oprite la sol. 

Aparatul în care s-a prăbuşit Sorin Bochiş era singurul avion acrobatic biplan din România. Pilotul l-a adus în ţară tocmai din America şi îl prezentase, în premieră, în urmă cu lună, la spectacolul aviatic de la Timişoara. 

Tragedia aviatică de la Suceava este anchetată de Parchet şi de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei. Anchetatorii vor verifica şi dacă aparatele de zbor construite în America erau omologate şi de autorităţile noastre pentru a participa la asemenea evenimente.

Orele următoare sunt hotărâtoare pentru anchetă, dar şi pentru salvarea lui Sorin Bochiş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Noi imagini cu cele două avioane care s-au ciocnit în zbor, lângă Suceava. Singurul pilot supravieţuitor este în stare critică