Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nou azil al groazei în Ilfov: saltele murdare şi gândaci în frigider, deşi în poze se lăudau cu condiţii de lux

Azilul groazei se întoarce. Inspectorii de la Protecţia Cosumatorilor au descoperit zeci de bunici ţinuţi în mizerie, hrăniţi din frigidere pline cu gândaci şi trataţi cu medicamente expirate. Seniorii trăiau vremuri grele într-un cămin particular de lângă Snagov,  o comună pline cu vile de lux, din apropiere de Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 20:08

Sunt imagini revoltătoare filmate în centrul de îngrijire a bătrânilor din Siliştea-Snagov, un sat din Ilfov, la 40 de kilometri de Capitală. Într-un frigider, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit gândaci. În alt loc, saltele murdare, iar peste tot o mizerie de nedescris.

Inspectorii de la ANPC și polițiștii au descoperit ca bătrânii erau ținuți în condiții mizere. Gândaci și mâncare stricată în frigidere, așternuturi murdare pe paturi, mormane de fier vechi și moloz. Drept urmare, centrul de îngrijire a vârstnicilor din Siliştea Snagovului a fost închis pe loc și toți cei de acolo au fost relocați cu ambulanţele.

"Ambulanţe, poliţie. Ieri, toată ziua şi aseară veneau ambulanţele, una pleca, una venea, şi maşini de poliţie nu mai zic, era una după alta. A venit Poliţia, au venit salvări, au luat bătrânii de aici, nici noi nu ştim exact!", spun localnicii. 

Vezi și

Încă un azil al groazei,d escoperit în Ilfov

Pe acelaşi subiect

Cei 29 de seniori de acolo au fost transferaţi, provizoriu, la spitale din Bucureşti, Prahova, Neamţ şi Buzău. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au amendat conducerea centrului privat cu 25.000 de lei, după care au intrat pe fir şi poliţiştii. 

"Colegii mei de la Economic au aplicat o amendă în valoare de 15.000 de lei, precum și măsura complementară a suspendării activității operatorului economic", spune Anne Ciolca, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.

"Nu a existat autorizaţie de funcţionare. Deficienţele vizau condiţiile de cazare total improprii şi precare", spune Sebastian Hotca, vicepreşedinte ANPC.

Azilul groazei, promovat online ca un centru cu cele mai bune condiţii

Administratorul căminului îl promova pe internet ca un centru cu cele mai bune condiţii de cazare. Fotografiile postate nu au însă nicio legătură cu ce au găsit autorităţile la control. 

"Nu ştiu ce punct de vedere să vă spun. Au dreptate! Eu cred că a fost o scăpare a asistentei. Asta e situaţia! O să facem tot să arate la  standardele pe care le-am avut acum zece ani. Trebuie să o luăm de la capăt!", spune Valentin Chiran, administratorul centrului de bătrâni închis. 

"Am ajuns să aflăm despre acest operator economic, ca urmare a unei postări pe reţelele de socializare prin care îşi făcea reclamă că oferă servicii de îngrijire persoane vârstnice. În urma verificării am constatat condiţiile inumane în care erau ţinuţi cei 29 de beneficiari", spune Simona Neculae, prefect jud. Ilfov. 

Scandalul Azilelor Groazei a început anul trecut, tot în judeţul Ilfov. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Nou azil al groazei în Ilfov: saltele murdare şi gândaci în frigider, deşi în poze se lăudau cu condiţii de lux