Antena Meniu Search
x

Video Noua atracţie din Sibiu: casa răsturnată. Cei care au văzut-o sunt impresionaţi: "Trebuie să cobori în mansardă şi să urci în beci"

O casă răsturnată este noua atracţie turistică de pe Valea Avrigului, din judeţul Sibiu. Întreaga construcţie este realizată cu susul în jos, de la acoperiş şi până în pivniţă. Inclusiv obictele de mobilier din interior sunt răsturnate. Casa întoarsă va face parte dintr-un parc de distracţii ce va fi inaugurat în vara acestui an.

de Andrei Naiţă

la 09.02.2022, 09:09

Vezi și

Casa întoarsă de pe Valea Avrigului a furat rapid privirile trecătorilor. Construcţia a început în 2019, iar acum este finalizată în proporţie de 99%. "Ne-a plăcut ideea. Am vizitat şi noi una în străinătate, în Germania. Ne-a plăcut foarte mult ideea de lumea asta, întoarsă", a declarat Leo Klingheis, antreprenor.

Cea mai mare provocare pentru ingineri şi echipa de muncitori a fost structura de rezistenţă. "Chiar dacă este foarte greu, este şi foarte plăcut să lucrezi ceva ce nu lucrează oricine. Toată lumea e obişnuită să lucreze cu capul normal, aici trebuie să calculezi şi cum vine sucit, trebuie pus mai sus, trebuie reglat la jumătate, să fie cât mai interesant", a declarat George Farcaş, constructor.

Casa întoarsă va putea primi vizitatori abia în vară

Detaliile din interior fac şi ele diferenţa. "În zona asta o să vină suportul de furculiţe, de linguri. În interior o să fie cutii cu orez, cu cele necesare într-o bucătărie. Şi aici, pe masă, am pus un mic dejun pentru întreaga familie", spune constructorul. Curioşii care au văzut din drum inedita construcţie s-au oprit să o admire şi să o fotografieze. "Ce mi s-a părut interesant e că trebuie să cobori în mansardă şi să urci în beci, e senzaţional", spune un turist.

Deşi e aproape gata, casa întoarsă va putea primi vizitatori abia în vară. Ea va fi integrată într-un parc de distracţii pentru copiii. "O să avem un mini zoo, o să avem locuri de joacă foarte multe pe exterior, în faza 2 o să facem o hală de joacă în interior pentru perioada de iarnă, pentru zile ploioase, o pădure fermecată, o piaţă de delicatese", a declarat Leo Klingheis, antreprenor. Casa întoarsă l-a costat pe antreprenor aproximativ 300 de mii de euro. Investiţia totală pentru parcul de distracţii va depăşi un milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noua atracţie din Sibiu: casa răsturnată. Cei care au văzut-o sunt impresionaţi: "Trebuie să cobori în mansardă şi să urci în beci"