Antena Meniu Search
x

Noul cinematograf din Pitesti poarta numele actorului Sebastian Papaiani

Sebastian Papaiani a dat numele celui mai modern cinematograf din orasul natal, Pitesti.

Vezi și

Prezent la inagurare, actorul a fost mai emotionant ca niciodata. A primit o distinctie pentru intreaga cariera si l-a avut aproape pe unul dintre cei mai mari regizori romani: maestrul Geo Saizescu.

Sebastian Papaiani a fost primit cu aplauze la inaugurarea cinematografului care ii va purta numele. Modest si demn, el a taiat panglica rosie si a rostit cateva cuvinte pentru cei dragi.

“Nu am uitat orasul, nu mi-am uitat prietenii si intotdeauna au fost filme in care am luat ca exemplu ajutor exemple vii din prieteniile mele de aici”, a spus actorul.

Sebastian Papaiani s-a nascut si a copilarit in Pitesti si a avut ocazia sa joace in unele din cele mai iubite filme romanesti, precum "Toate Panzele Sus" sau "Pacala".

“Generatia mea nu a fost altceva decat generatia care pus bazele cinematografiei romane”, spune, mandu, Sebastian Papaiani.

“El este o pilda pentru cei care fac arta actorului pentru ca el are credinta in tot ceea ce face, ori asta este dovada talentului si a pregatirii sufletesti a actorului. Asta este Papaiani”, spune si Geo Saizescu, despre marele actor.

Pentru amenajarea noului cinematograf s-au muncit cateva luni bune. Acum, este printre cele mai moderne din tara. Primii pitesteni care i-au trecut pragul cinema-ului si-au amintit de vremurile de odinioara.

O zi pe saptamana, la cinematograful Sebastian Papaiani, filmele vor rula gratuit pentru pensionari si persoanele cu dizabilitati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Noul cinematograf din Pitesti poarta numele actorului Sebastian Papaiani