Antena Meniu Search
x

Video "Nu ne întreabă nimeni nici dacă ne dă bani, nimic". Oamenii, deranjaţi de Autostrada Moldovei după ce s-au trezit cu utilaje pe terenurile lor

Autostrada Moldovei, unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură, a devenit mărul discordiei pentru localnicii de lângă Buzău. În timp ce șoferii sunt bucuroşi că, în sfârşit, lucrările avansează, oamenii care au terenuri în vecinătatea autostrăzii sunt nemulţumiţi şi spun că noua şosea mai mult îi încurcă. 

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 07:41

Vezi și

Nicolae Cristea s-a trezit peste noapte cu utilajele de construcţie pe terenul său. Lucrările în zonă au început în urmă cu o lună, iar de atunci, autorităţile nu i-au spus nimic despre valoarea despăgubirii.

Nicolae Cristea: A săpat în jos. Am avut 6.700 de metri pătrați. Mi-a luat 1.300 și-ntr-o parte, și-n alta, de unde e casa, până la asfalt. Nu ne întreabă nimeni nici dacă ne dă bani, nimic.

Autostrada ar urma să fie gata în 2025

Alți localnici spun că au de suferit din cauza blocării drumurilor locale, de pe câmp. Autostrada devine o graniță între loturi ale aceleiași proprietăți, astfel că agricultorii vor fi nevoiți să parcurgă mulți kilometri pentru a-și muta căruțele sau tractoarele de pe o parte pe cealaltă a terenului.

Nicolae Cristea: Problema se pune așa: sunt oameni care au atâtea terenuri și s-au trezit peste noapte cu terenurile luate fără să întrebe nimeni nimic. Sunt mulți care au terenurile date pe jumătate. Deci nu au pe unde intra. Care o să fie situaţia nu ştiu. Printre ei sunt și eu.

Unii, însă, laudă proiectul şi muncitorii care lucrează inclusiv pe timpul nopții, pentru a termina mai devreme amenajarea șoselei de mare viteză. Autostrada A7 Ploiești - Pașcani, denumită și "Autostrada Moldovei", este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR din toată Uniunea Europeană. Are o lungime de 320 de kilometri şi include 13 loturi de execuție. Toate loturile trebuie terminate până în 2025. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Nu ne întreabă nimeni nici dacă ne dă bani, nimic". Oamenii, deranjaţi de Autostrada Moldovei după ce s-au trezit cu utilaje pe terenurile lor