Antena Meniu Search
x

Video "Nu plec de aici!" Satul din Dolj care stă pe pungi de gaz, o bombă cu ceas. Oamenii sunt îngroziţi, dar refuză să-şi părăsească locuinţele

Satul din Dolj, care stă pe pungi de gaz metan, a devenit o bombă cu ceas care poate detona în orice secundă. La nici o săptămână de la explozia care a dărâmat o casă peste un bărbat de 72 de ani, o altă bătrână a fost evacuată. În casa femeii au fost descoperită o concentraţie periculoasă de gaz, care ar fi putut provoca în orice moment o tragedie. Cu inima îndoită, octogenara şi-a părăsit locuinţa în care şi-a trăit întreaga viaţă. Între timp, în localitate a ajuns şi echipa de specialişti care va face o nouă expertiză a solului.   

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 10:22

Vezi și

Cum să mă simt în siguranţă? 

O să explodeze toate casele 

Este un pericol mare!

Satul din Dolj care stă pe pungi de gaz

Pe acelaşi subiect

O tragedie care se poate întâmpla în orice clipă - aşa descriu localniciii satul în care au trăit întreaga viaţă. Deşi sunt conştienţi de pericol, cei mai mulţi săteni nu vor să-şi părăsească locuinţele.

Nu, nu plec de aici! 

Ieri, reprezentanţii ISU au făcut o nouă descoperire: o concentraţie mare de gaz într-o altă locuinţă. Fără voia ei, proprietara a fost imediat evacuată.

Pompier: Colegii mei au depistat o concentraţie de gaze în interiorul camerei de zi. Zilele trecute nu am avut concentraţia asta.

O echipă de specialişti va face o nouă expertiză a solului

Tot ieri a sosit în comună şi echipa de specialiştii.

Specialist: Noi facem o ecografie a pământului şi determinăm acolo unde există zăcăminte de petrol şi gaze.

Şocant este faptul că singurele informaţii de care au dispus nu au venit din partea autorităţilor. 

Specialist: Am avut o şedinţă a comitetului director pe baza informaţiilor pe care le-am obţinut din presă.

Problema gazelor nu e de ieri de azi, însă, primarul încercă să îşi justifice nepăsarea faţă de siguranţa oamenilor. 

Daniel Bobin, primar Calopăr: În 1959, ceva de genul au sondat şi nu au fost gaze în zonă. A fost o decizie pentru moment care a fost o decizie foarte bună. 

Autorităţile au anunţat că în următoarele zile măsurătorile se vor face în permanenţă în toate locaţiile în care au fost detectate valori de gaz ridicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Nu plec de aici!" Satul din Dolj care stă pe pungi de gaz, o bombă cu ceas. Oamenii sunt îngroziţi, dar refuză să-şi părăsească locuinţele