Antena Meniu Search
x

Video "Nu ştia să înoate". Lacrimi şi lumânări lângă barajul din Haţeg, pentru tânărul înghiţit de ape. Scafandrii încearcă de 3 zile să-l găsească 

Sunt peste 72 de ore de când tânărul de 23 de ani care a plecat să se răcorească în apele lacului de acumulare „Barajul mare" de lângă Haţeg, a dispărut fără urmă. De atunci, salvatorii au încercat încontinuu să îi găsească trupul bărbatului, însă fără rezultat. Nici măcar cele două sonare performante nu le-au fost de ajutor. Pe marginea barajului, zdrobiţi de durere, cunoscuţii tânărului au venit să aprindă o lumânare în memoria sa. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional!

de Laura Oană

la 17.04.2024, 08:36

Vezi și

Încă de la primele ore ale dimineţii, barajul a fost împânzit de zeci de scafandri, veniţi din peste trei judeţe. Înarmaţi cu două sonare performante, salvatorii au scanat fiecare centimetru al lacului în speranţa de a-l găsi pe tânărul dispărut.

Doru Oprişoni, şef Serviciu Judeţean Salvamont Hunedoara: Detectează corpul uman în apă. Merg pe o distanţă de 50 de metri adâncime sau înainte şi înapoi. 

Nici cele două sonare performante nu au fost de ajutor

Iar, după ample căutări, pe radarul salvatoriilor a apărut o rază de speranţă.

Pe acelaşi subiect

Uite aici! E ceva cu roşu şi ceva cu alb.

Lucian Morogan, ISU Hunedoara: Aceste sonare arătau prezenţa unor corpuri voluminose în adâncuri. 

Nu au stat mult pe gânduri şi s-au scufundat din nou în adâncuri.

Ovidiu Bodean, director Serviciul Judeţean Salvamont Hunedoara: O echipă de doi scafandrii a măturat toată zona şi acum se îndreaptă spre al doilea punct. 

La scurt timp însă, fără niciun rezultat, echipajele au fost nevoite să încheie brusc căutările. Rafalele de vânt au ridicat valuri mari pe suprafaţa lacului. 

Lucian Morogan, ISU Hunedoara: Vântul a început să bată puternic, ceea ce îngreunează intervenţia. 

Zdrobţi de durere, apropiaţii tânărului au venit la baraj pentru a-i aprinde o lumânare

De pe marginea barajului, măcinaţi de incertitudine şi zdrobţi de durere, cei care l-au cunoscut pe tânărul de 23 de ani au venit pentru a-i aprinde o lumânare, chiar în locul în care a fost văzut pentru ultima dată. Apropiaţii bărbatului nu reuşesc nici acum să-i înţelegă gestul inconştient de a se aventura în valuri: Nu ştia să înoate.

Mai mult, oamenii din zonă spun că zona cu pricina este una extrem de periculoasă, dar pentru tineri a devenit în timp loc de întâlnire. 

Din păcate, până în acest moment, doar hainele victimei au reuşit să fie recuperate de poliţişti. Acestea erau abandonate pe betonul care împrejmuieşte barajul. Însă o altă veste zdrobitoare a căzut acum peste familia victimei. Pentru că Hunedoara se află sub cod de vremea rea, salvatorii au fost nevoiţi să sisteze căutările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Nu ştia să înoate". Lacrimi şi lumânări lângă barajul din Haţeg, pentru tânărul înghiţit de ape. Scafandrii încearcă de 3 zile să-l găsească