Antena Meniu Search
x

Numărul echipajelor de urgenţă va fi suplimentat. Serviciul de Ambulanţă anunţă că este pregătit să facă faţă viscolului

Directorul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a anunţat că începând de vineri numărul echipajelor de urgenţă va fi suplimentat, urmare a avertizărilor de ninsori şi viscol, în contextul în care în ultima perioadă solicitările au crescut cu peste 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul echipajelor de urgenţă va fi suplimentat. Serviciul de Ambulanţă anunţă că este pregătit să facă faţă viscolului

Directorul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a anunţat că începând de vineri numărul echipajelor de urgenţă va fi suplimentat, urmare a avertizărilor de ninsori şi viscol, în contextul în care în ultima perioadă solicitările au crescut cu peste 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În cadrul comandamentului de iarnă, convocat la sediul Primăriei Generale, ea a precizat că Serviciul de Ambulanţă traversează o perioadă foarte grea, având în vedere că începând cu data de 18 decembrie numărul de solicitări a înregistrat o creştere de 35,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Alis Grasu a menţionat că în acest interval nu a fost refuzată nicio solicitare, dar că s-a recurs la o prioritizare, în funcţie de gravitatea situaţiilor.

"Din data de 1 ianuarie, de la ora 0,00, până astăzi, la ora 14,00, înregistrasem la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov 7.875 de solicitări, din care 4.192 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben", a menţionat ea.

În condiţiile în care în zilele următoare Bucureştiul se va afla sub avertizare de cod galben şi cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ şi viscol puternic, Alis Grasu a precizat că începând de vineri se vor adăuga alte şase echipaje celor 53 care au lucrat până în prezent. De asemenea, vor fi pregătite să răspundă solicitărilor 23 de maşini de consultaţii cu medic şi 12 maşini de transport.

Ea a mai precizat că Serviciul de Ambulanţă este pregătit, alături de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), ai Poliţiei Locale şi ai Poliţiei Generale, pentru a face "periajul" Bucureştiului şi al judeţului Ilfov în scopul identificării persoanelor fără adăpost, urmând să le transporte în spitale pe cele cu urgenţe medicale.

La rândul său, directorul general DGASMB, Cosmina Simiean Nicolescu, a precizat că de la începutul sezonului rece, din 15 noiembrie, în adăposturile municipalităţi au fost găzduiţi 728 de beneficiari. Ea a anunţat că în nopţile următoare, mai ales vineri şi sâmbătă, când se vor înregistra temperaturile cele mai scăzute, se vor intensifica acţiunile echipajelor de noapte, care vor merge în căutarea persoanelor care nu vor să se adăpostească în centrele speciale.

"Avem în evidenţă aproximativ 29 de persoane care (...) nu doresc să meargă în adăposturi. Pentru acestea vom asigura supe şi ceai cald, precum şi pături, geci şi bocanci, mănuşi, fulare, ca să poată rezista pe timpul nopţii. În colaborare cu colegii de la Poliţia Locală vom asigura o monitorizare la 45 de minute pe aceste cazuri", a explicat ea.

Cosmina Simiean Nicolescu a menţionat că mai există aproximativ o sută de locuri libere în adăposturile municipalităţii, la care se adaugă 50 de locuri libere cumulate la nivelul sectoarele şi al ONG-urilor.

Totodată, ea a făcut un apel la bucureştenii care vor merge, vineri, să ia apă sfinţită de la biserici să nu dea bani persoanelor fără adăpost, deoarece sumele pot fi cheltuite pe băuturi alcoolice, ceea ce va îngreuna mult activitatea serviciilor sociale. Ea i-a îndemnat pe oameni să ofere în schimb mâncare sau pachete cu haine persoanelor nevoiaşe.

Reprezentanţii ISU au anunţat de asemenea că, începând cu ora 22,00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, va fi constituit un comandament operaţional format din reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ai Direcţiei Generale de Jandarmi şi ai Serviciului de Ambulanţă. Reprezentanţii ISU au menţionat că au fost luate toate măsurile necesare pentru punerea în aplicare a procedurilor în vederea prevenirii deceselor survenite prin hipotermii în cazul persoanelor fără adăpost sau care trăiesc în spaţii neîncălzite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Numărul echipajelor de urgenţă va fi suplimentat. Serviciul de Ambulanţă anunţă că este pregătit să facă faţă viscolului