Antena Meniu Search
x

Numărul oamenilor care se identifică drept "albi", în scădere în Statele Unite. E pentru prima dată în istorie când se întâmplă

Ultimul recensământ din Statele Unite ale Americii arată faptul că numărul locuitorilor care se identifică drept "albi" a scăzut. Este pentru prima dată în istoria ţării când se întâmplă un astfel de fenomen.

de Redactia Observator

la 13.08.2021, 09:50

Numărul oamenilor care se identifică drept "albi", în scădere în Statele Unite. E pentru prima dată în istorie când se întâmplă
- Profimedia

Datele colectate în urma recesământului din 2020 arată că Statele Unite au o populaţie "mult mai multi-rasială" şi mai urbană decât în urmă cu 10 ani, atunci când a fost efectuat ultimul sondaj de acest gen. "Populaţia albă rămâne cel mai mare grup rasial sau etnic din Statele Unite", a precizat Biroul de recensământ al SUA, potrivit AFP.

Mai exact, populaţia care se declară drept "albă" a scăzut cu 8,6% în perioada 2010-2020, prima scădere de la 1790 încoace de când se realizează astfel de statistici. Procentul se traduce în 204 milioane de locuitori, adică 61,6% din întreaga populaţie a Statelor Unite. În urmă cu un deceniu, procentul era de 72,4%.

Afro-americanii reprezintă un procent de 12,4% (42 de milioane de locuitori), un procent care a rămas stabil de la ultima "numărătoare". A crescut însă procentul în ceea ce priveşte populaţia asiatică: 35,5%. Hispanicii reprezintă 23% din populaţia Statelor Unite, în timp ce amerindienii reprezintă 1,1%.

În Statele Unite ale Americii, recesământul se efectuează la fiecare 10 ani, iar întrebarea despre originea etnică este stipulată în formularul standard ce trebuie completat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Numărul oamenilor care se identifică drept "albi", în scădere în Statele Unite. E pentru prima dată în istorie când se întâmplă