Antena Meniu Search
x

Video "Nu-mi vine să cred nici acum". Oameni împietriți de durere la înmormântarea Alinei, fata ucisă în Mangalia. Își va dormi somnul de veci îmbrăcată în mireasă

Sute de oameni au condus-o sfâşiaţi de durere pe ultimul drum pe Alina, fata din Vaslui omorâtă de prietena ei cea mai bună. După ce a chinuit-o toată viaţa, tatăl tinerei nu a venit la înmormântare. Între timp, ucigaşa ei le-a povestit anchetatorilor, cu sadism şi detaşare, cum a omorât-o. Şi-a recunoscut fapta ca să scape cu o pedeapsă mai mică. Detaliile au puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 10.08.2023, 19:37

Vezi și

Într-o tăcere adâncă şi înecaţi în lacrimi, apropiaţii Alinei au condus-o pe ultimul drum. Colegii ei au purtat tricouri albe şi i-au adus trandafiri albi. 

Reporter: Ce i-aţi adus?

Colega Alinei: Recunoştinţa! Nu-mi vine să cred nici acum. Era sufletul clasei, era tot! Erai supărat, ea te făcea să zâmbeşti! 

Elena Calu, dirigintă: Două fete linişte, două fete silitoare, învăţau foarte bine, bune prietene. 

Pe acelaşi subiect

Atât de bune prietene încât împărţeau şi mâncarea, spun rudele. Alina visa să dea de permis, să ajungă poliţistă şi să fie independentă. Tatăl fetei, care ar fi bătut-o şi terorizat-o în copilărie, nu a fost la înmormântare. 

Marian Drăghici, preot: Îşi dorea foarte mult şi nădăjduia ca Dumnezeu să o ajute în planurile ei. Voia să iasă din carapacea aceasta a familiei. Îşi dorea mult binele pentru prietenii ei, inclusiv pentru Loredana. 

Cea care i-a ghidat primi paşi în şcoală îi ştia povestea de viaţă, o asculta şi o iubea ca pe propriul copil. 

Mihaela Ciobanu, învăţătoare: Am iubit-o ca pe copilul meu pe Alina. În urmă cu trei luni m-am întâlnit cu Alina într-un autobuz. I-am spus: Alina, îmi pare bine că te-am văzut, ce mai faci? "Sunt bine doamna, şi mie îmi pare bine că v-am văzut. I-am spus: Alina să termini studiile, să nu le laşi! 

A zis: "da doamna, promit! " 

De când au plecat să muncească pe litoral relaţia celor două fete s-a stricat. Ar fi cerut condcerii hotelului la care lucrau să fie mutate în camere separate. 

Sergiu, iubitul Alinei: Din nimicuri se certau, de la o pernă, Loredana a început şi de la o ciocolată care era la frigider, că i-a luat-o Alina. Dar Alina nici nu avea treabă! 

Criminala le-a povestit anchetatorilor pas cu pas oribila faptă

"Într-un moment de furie, întrucât Alina îmi răspundea evaziv, am început să tremur, am luat cuţitul (...) şi iniţial am ezitat, însă, după aceea am înjunghiat-o în gât. Menţionez că Alina nu dormea, însă stătea cu ochii închişi şi faţa la perete. Nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care mi-am pierdut firea...", a povestit ea, potrivit procesului verbal.

Alina s-a luptat pentru viaţa ei cu ultimele puteri. Şi-a zgâriat călăul, dar nu a fost suficient. Loredana a aşteptat 30 de minute, timp în care a vrut să se asigure că prietena ei nu mai respiră şi a gândit un plan diabolic. 

Gabriel Teliceanu, procuror: S-a schimbat, a pus-o într-o valiză, chiar în valiza victimei. A coborât-o cu liftul şi a chemat un taxi.

Fără să ştie ce are în geamantan, un coleg de muncă a ajutat-o să-l urce în maşină. Criminala i-a plătit taximetristului 200 de lei, deşi valoarea cursei era de 20 de lei. 

Taximetrist: Mi-a zis: Nu poţi să mă duci la Vaslui? Nu te duc la Vaslui, sunt foarte obosit! Te las la gară şi te duci cu trenul, o să te coste mai puţin. O cursă de Vaslui te costă în jur de 1.500 de lei. 

Ea mi-a zis: Nu, lasă-mă în parc. 

Camerele de supraveghere au surprins-o pe Loredana când ajunge la bancomat să scoată bani, apoi se urcă din nou în taxi. În parc a scapat de cadavru. 

"M-am uitat în jur să văd dacă sunt camere de filmat sau persoane care m-ar putea vedea. Întrucât nu era nimeni, m-am apropiat de prima bancă şi am abandonat trupul Alinei sub această bancă. Am încercat să o pun pe bancă, dar era prea grea şi nu am putut", a declarat ea, în fața anchetatorilor.

Loredana a încercat să șteargă urmele, după crimă

"Am început să fac curăţenie în cameră, ştergând urmele de sânge de pe mochetă şi de pe perete şi am luat lenjeria şi hainele murdare de sânge şi le-am pus într-un sac de plastic (...) Acest sac l-am dus dimineaţă în tomberonul hotelului. Menţionez că Am apucat să stau o oră în pat dar nu am reuşit să dorm", a povestit Loredana.

A plecat apoi la serviciu, de unde au ridicat-o poliţiştii. "Iniţial am spus că am căzut, dar ulterior am recunoscut fapta deoarece am vazut în filme faptul că dacă recunoşti fapta săvârşită primeşti o pedeapsă redusă. Nu am fost conştientă de ceea ce am făcut", a povestit criminala.

Ucigaşa a fost arestată pentru 30 de zile. Avocatul din oficiu nu a contestat măsura. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Nu-mi vine să cred nici acum". Oameni împietriți de durere la înmormântarea Alinei, fata ucisă în Mangalia. Își va dormi somnul de veci îmbrăcată în mireasă