Antena Meniu Search
x

Puhoi de oameni, zero distanțare la mega-nunta din Oradea. Tatăl mirelui: "Dacă nu veneau cei din Maramureş era ok" | Video

Cea mai mediatizată nuntă din pandemie. Reţeta: 356 de invitaţi, anchetă epidemiologică şi percheziţii. La şase zile de la evenimentul sărbătorit cu artificii şi onorat de prezenţa multor şefi de instituţii publice din Bihor, poliţiştii tot n-au habar câţi nuntaşi au fost de fapt. Nici măcar colegii lor, care au fost invitaţi la nuntă, nu au vrut să-i ajute cu imagini. În schimb, Observator a obţinut o filmare de sâmbătă. Puhoi de oameni, zero distanţare.

de Redactia Observator

la 16.10.2020, 19:55

Vezi și
  • 356 de invitați ar fi participat la nunta de la Oradea.
  • Ancheta epidemiologică bate pasul pe loc în acest caz, din cauza numărului mare de participanți.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Le-am dat măşti la intrare, dezinfectant, oamenii s-au păzit, au fost foarte distanţaţi unii de alţii.

Versiunea susţinută de fostul şef al Poliţiei Bihor care i-a făcut fiului său o nuntă ca înainte de pandemie este contrazisă flagrant de imaginile din seara marelui eveniment, imagini obţinute de Observator. 

Înconjuraţi de familie şi de prieteni, într-un local de lux, mirii şi-au dorit o nuntă pe care să nu o uite niciodată. Şi clar nu o vor uita. Petrecerea, spartă de Poliţie, a încălcat toate restricţiile: poliţiştii spun că au avut 356 de invitaţi, mult peste limitele legii. 

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Au fost împărţiţi în patru locuri. Credeţi-mă. Eu am pornit cu această nuntă, am zis că-i foarte legală. Dacă nu veneau cei din Maramureş neinvitaţi era ok. La cuscru i-a venit mulţi din Maramureş pe care nu i-a aşteptat. Ei merg neinvitaţi. Ca la cort. Neaşteptaţi, efectiv, el s-a speriat. 

După ce s-a aflat că mireasa are COVID, DSP a emis 356 de decizii de carantinare. Iar poliţiştii fac cercetări într-un dosar de zădărnicire a combaterii bolilor. La cinci zile de la nuntă, timp de aproape opt ore au fost percheziţii acasă la miri, la socrii şi la local. În timpul acestora, mama mirelui a făcut un atac de panică. 

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Trecem printr-o situaţie foarte gravă. La soţia mea a fost Salvarea, are un atac de panică, eu sunt foarte supărat. Copiii plâng la apartament, unde stau. 

Se caută înregistrări de la nuntă. Deşi au fost cel puţin zece politişti de la IPJ Bihor la nuntă, toţi susţin că n-au făcut nici măcar o poză, spun surse din anchetă. 

Ba, mai mult, cum socrul mare susţine că a fost un du-te vino la nuntă, cu oameni neinvitaţi, poliţiştii încearcă acum să afle identitatea tuturor nuntaşilor. 

Fostul adjunct al Poliţiei din Bihor bănuieşte însă că tot scandalul este o răzbunare. 

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Familia mea e pedepsită. Asta e. 

Ofiţeri SIAS, poliţişti, procurori şi înalţi funcţionari publici au fost invitaţi de vază la nunta mirilor. Până acum, doi poliţişti din Bihor, soţ şi soţie, sunt confirmaţi cu coronavirus. Alţi 10 poliţişti şi doi procurori din Maramureş şi Bihor sunt în carantină. La fel şi colegii de birou. 

La DSP Maramureş încă n-a ajuns lista cu cei care au participat la nunta de sâmbăta trecută. Aşa că ancheta e în aer. În Borşa, de unde au fost 36 de invitaţi, primarul i-a trimis preventiv în carantină. 

Sorin Timiș, primar orașul Borșa: Din cei pe care eu i-am cunoscut sau aveam idee că au fost la nuntă am vorbit telefonic cu o parte dintre ei şi au spus că sunt izolaţi acasă. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Vă rog să evaluaţi cam ce înseamnă munca DSP-urilor atunci când acuzăm poate DSP-ul că nu şi-a făcut treaba, când trebuie să gestionezi 350 de persoane cu tot ce înseamnă contacţi.

Invitaţi ar fi însă şi din Vişeu de Sus, unde socrul mic a împărţit invitații la nuntă în urmă cu o lună, spun surse din anchetă. 

Ioana Lascău, ofițer de presă IPJ Bihor: În acest moment sunt în desfăşurare patru percheziţii, în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii bihoreni sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Puhoi de oameni, zero distanțare la mega-nunta din Oradea. Tatăl mirelui: "Dacă nu veneau cei din Maramureş era ok" | Video