Antena Meniu Search
x

Video O asistentă din Mangalia, la un pas de moarte, după ce a fost atacată de un rottwailer. Proprietara animalului: "Aş da timpul înapoi, dar nu am ce să fac momentan"

Ziua a început sângeros pentru o asistentă medicală de 23 de ani din Mangalia. I-a sfâşiat mâinile şi picioarele un rottwailer scăpat dintr-o curte. Dresat să nu lase prada să scape, câinele şi-a desfăcut fălcile doar când a fost împuşcat de poliţişti. Proprietara câinilor a fost identificată. Femeia de 42 de ani nu îşi explică ce s-a întâmplat. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional!  

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 12.09.2022, 08:29

Vezi și

Era puţin după ora 5 dimineaţa când Gabriela a ieşit din casă. Trebuia să ajungă la un spital privat de copii din Constanţa, unde lucrează ca asistentă. De nicăieri, pe o alee dintre blocuri, a fost atacată de doi rottweilleri. Zadarnic a încercat să se apere. Înspăimântată, s-a retras într-o grădiniţă de flori, dar tot nu a reuşit să scape. A strigat disperată după ajutor, însă unul dintre câini a apucat-o cu putere de picior şi a trântit-o la pământ.

Clipe de groază pentru tânără

Vecină-reporter: Nu puteam să mă mai uit. Copilul ţipa, urla de nu se mai putea. De picioare şi de mâini. Era pe el. Dădea vecina asta cu un băţ în câinele ăla, dar tot nu-l lăsa.

- Doi câini erau?

Pe acelaşi subiect

- Erau doi. Unul a fugit. Dar unul nu a lăsat-o deloc. Şi stătea vecinul de la patru cu un topor să-i dea în cap.

- Au coborât să o ajute vecinii?

- Au coborât, dar nu puteau. Dacă dădea în el. A vrut să tragă de copil şi mai mult muşca! M-am trezit în zgomotul ăla. Plânsete, ţipete, răcnete, nu ştiu ce. nu ştiam ce se întâmplă. Era biata fată acolo trântită jos şi ditamai câinele pe ea.

Poliţiştii nu au avut încotro.

Liliana Trifu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: Întrucât câinele se afla lângă femeie şi avea un comportament agresiv, reprezentând un pericol imediat, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare. Totodată, în apropierea locului faptei a mai fost identificat un alt câine din aceeaşi rasă, fiind tranchilizat şi ridicat de lucrătorii de la ecarisaj.

Andreea Baltag - sora victimei: Ea practic trăieşte datorită unui vecin care a pus între ea şi câine un topor şi ţinea fixat maxilarul câinelui. Pentru că intenţia câinelul era să-i sară în faţă. La gât? La gât. Până când a venit poliţia şi a trebuit să-l împuşte. În momentul în care s-a tras primul glonţ, câinele s-a smucit şi i-a tras şi ei din pulpă.

Andreea Filip, reporter Observator: Aici a fost atacată de cei doi câini, iar pe asfalt se văd urmele criminaliştilor, semn că au fost trase patru gloanţe.

Victor Maftei - dresor canin: Dacă a ţipat şi a încercat să fugă, câinele a considerat-o drept pradă şi în momentul respectiv a vânat-o. Când a muşcat-o, deja viaţa ei era în pericol şi sunt mai mult decât sigur că băieţii de la Mangalia au procedat corect prin faptul că au împuşcat acel câine. Rottweillerul tinde să fie un câine agresiv pe teritoriu. În general când iese din teritoriu rarisim atacă. Este un câine extrem de echilibrat, extrem de iubitor, liniştit. Rottweillerul e una intre cele mai echilibrate rase, care o pot lasă la orice oră cu copii. Iubesc şi sunt foarte atenţi cu copii

Vecinii spun că salvarea a ajuns cu mare întârziere.

Femeie: Nu ştiu ce să zic, da nu-i ceva normal. Trebuia să vină mai repede, şi mai ales că este foarte aproape spitalul de Ion Creangă.

Fata a ajuns la spital, unde a fost operată. Proprietarul câinilor a fost identificat. E vorba despre o femeie de 42 de ani care nu îşi explică ce s-a întâmplat. Femeia a fost amendată şi s-a ales cu dosar penal.

Proprietara câinilor: Vă daţi seama, doamnă, că s-a întâmplat noaptea asta. Şi au scăpat din lanţ, că ei erau legaţi. La 10, să zic aşa, 11 dimineaţa, am venit. Când deja faptul era consumat. Eu dacă aş putea să fac ceva să nu se fi întâmplat, aş face. Aş da timpul înapoi, dar nu am ce să fac momentan.

Câinii din grupa de apărare trebuie ţinuţi în ţarc, nu în lanţ, spun specialiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » O asistentă din Mangalia, la un pas de moarte, după ce a fost atacată de un rottwailer. Proprietara animalului: "Aş da timpul înapoi, dar nu am ce să fac momentan"