Antena Meniu Search
x

Video O asistentă, găsită vinovată pentru incendiul de la spitalul din Neamţ unde 15 bolnavi de la ATI au murit. A aprins o candelă la capul unui muribund

Ancheta tragediei de la spitalul din Piatra Neamţ, acolo unde 15 pacienţi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu în 2020, a ajuns la final. Potrivit raportului, flăcările au izbucnit din vina unei asistente care a aprins o lumânare la capul unui muribund.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 19.06.2023, 18:01

Vezi și

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie spun că una dintre asistentele angajată în secţia ATI din spitalul din Piatra Neamţ a aprins o lumânare pentru unul dintre bolnavii care se afla în stare gravă. Flăcările au aprins imediat costumul de protecţie al femeii, iar focul s-a extins rapid în tot salonul. Vorbim totuşi despre un salon de ATI în care se aflau foarte multe aparate de oxigen, iar salonul respectiv nu ar fi fost ventilat corespunzător.

15 persoane au murit în urma incendiului

Ulterior, a avut loc şi un scurtcircuit de la unul dintre aparatele de oxigen care era în funcţiune. La momentul respectiv 14 noiembrie 2020, 10 bolnavi şi-au pierdut viaţa, iar alţi şase au fost transferaţi la un spital din Iaşi. Cinci dintre aceştia au murit şi doar unul şi-a revenit şi a fost externat la trei săptămâni de la incident.

În toată această perioadă de anchetă au fost audiate peste 130 de persoane şi au fost făcute 24 de expertize pentru a se ajunge la această concluzie. S-au luat în calcul mai multe ipoteze, unele dintre acestea vizând fie un scurtcircuit la o priză, fie un scurtcircuit de la un prelungitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O asistentă, găsită vinovată pentru incendiul de la spitalul din Neamţ unde 15 bolnavi de la ATI au murit. A aprins o candelă la capul unui muribund