Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O balotieră a secerat braţul unui băiat de 17 ani, pe un câmp din Mureş. Utilajul a pornit brusc, în timp ce adolescentul încerca să-l repare

Accident cumplit pe un câmp din localitatea mureşeană Moruț. Un adolsecent de 17 ani a ajuns la spital în stare critică, după ce un utilaj agricol care îl ajuta să adune baloţi a pornit brusc şi i-a secerat braţul. Tânărul încerca să repare balotiera, care se blocase pe câmp. Doar o minune a făcut ca adolesentul să fie găsit la timp de bunicul său care a dat alarma. 

de Sorin Tanţoş

la 11.07.2024 , 11:14

Adolescentul în vârstă de 17 ani aduna baloţii de pe câmp, atunci când utilajul s-a oprit brusc. Cu motorul încă pornit, tânărul a încercat să repare singur defecţiunea. Însă, în timp ce meşterea, balotiera a pornit. "Coborâse, se urcase la presă şi, cum umbla acolo, i-a apucat mâna", povesteşte bunicul băiatului. Singur pe câmp, tânărul a agonizat minute în şir fără ca nimeni să îl poată ajuta. Cu ultimele puteri, adolsecentul şi-a strigat bunicul care se afla lângă gospodărie.    

"Am auzit, acolo eram. Am şi eu 82 de ani, aud greu. Totuşi, m-am dus acolo", continuă bătrânul.

Adolescentul, transportat în stare critică la spital

Vezi și

Speriat pentru viaţa nepotului său, care pierduse deja o cantitate mare de sânge, bărbatul a sărit în utilajul agricol în încercarea de a opri motorul. Văzând că nu reuşeşte, omul a alertat-o pe mama adolescentului, care a sunat la 112. Imediat, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie. "Un tânăr de 17 ani suferind un accident în cadrul căruia braţul său drept a fost prins de un utilaj de balotat", a declarat Luca Alexandra, de la IPJ Mureş.

Pe acelaşi subiect

"Au intervenit pentru degajarea membrului superior, victima fiind conştientă şi cooperantă", a transmis şi Alexandra Călușer, purtător de cuvânt al ISU Mureş. Însă, pentru că starea tânărului era extrem de gravă, salvatorii au chemat în sprijin şi un elicopter SMURD, care l-a transportat pe băiat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu Mureş.

Băiatul era pasionat de mic copil de agricultură

"Pacientul a suferit o interveţie de amputaţie totală de memebru superior drept. În acest moment este internat în cadrul compatimentului clinic ATI copii. Este stabil hemodimanic, este intubat şi sedat", a precizat Mariana Negoiță, purtator de cuvant Spitalul Clinic Judeţean din Târgu Mureş.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar pe fir au intrat şi reprezentanţii de la DGASPC. "Vom evalua familia la domicilul acestuia să vedem care sunt cauzele care au dus la acest incident, dar mai ales dacă părinţii aveau cunoştinţă de acest lucru", a declarat Doru Constantin, de la DGASPC Mureş.

Adolescentul de 17 ani era pasionat de mic copil de agricultură şi nu rata niciodată ocazia de a îşi ajuta părinţii la treburile gospodăreşti. 

Sorin Tanţoş Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » O balotieră a secerat braţul unui băiat de 17 ani, pe un câmp din Mureş. Utilajul a pornit brusc, în timp ce adolescentul încerca să-l repare