Antena Meniu Search
x

Video O biserică a tăcerii, un loc unic în România: Liturghia se oficiază în limbajul mimico-gestual

În Timişoara este un loc unic: o biserică a tăcerii. Aici, Liturghia se oficiază în limbajul mimico gestual, iar de 20 de ani, un preot are grijă de sufletele celor din comunitatea surdo-muților. E un loc aparte, unde doar foșnetul hainelor sau cădelnița mai străpunge liniștea. În fiecare duminică și în zile de sărbătoare, credincioșii cu deficiente de auz sau de vorbire vin să asiste la slujba ținută special pentru ei.

De Redactia Observator la 12.10.2021, 16:28
Vezi și

"Binecuvântată este Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor!"În biserică este o liniște aproape desăvârşită. Câteva suflete se află în încăpere. Oamenii privesc cu atenție gesturile preotului. 

"Pentru pacea de sus, pentru mântuirea sufletelor noastre, Domnului să ne rugăm!"

Preotul stă tot timpul cu fața spre credincioși, iar în timp ce folosește limbajul semnelor, rostește cuvintele rar, în șoaptă, astfel încât cei prezenți la slujbă să le citească pe buze.

"Iară și iară, cu pace, Domnului să ne rugăm!"

Pe acelaşi subiect

 Liturghia se oficiază în limbajul mimico-gestual

Eugen Bendariu slujește în tăcere de 20 de ani. Fără cor, fără clopote și cu un singur ajutor. Edi, interpretul de la strană, care este hipoacuzic.

Eugen Bendariu – preot: La început mi-a fost foarte greu, până am început să învăț semnele, dar pe urmă am început să merg înainte, comunicând tot mai mult cu ei, am învățat semnele tot mai bine.

"Frumos! Frumos! Iubesc biserica asta!", spune un credincios

Ionel Popescu – preot paroh, Parohia Iosefin: Este de o importanță aparte pentru că acești confrați ai noștri, care au, din păcate, un handicap, se simt integrați și ei într-o comunitate creștină

Cele două femei au 79, respectiv 84 de ani. Una dintre rugile lor este pentru preot, care, spun ele, este unic. 

"Dumnezeu să primească slujba aceasta, să ne ierte păcatele. Amin!". Slujba pentru persoanele cu deficienţe de auz ține puțin peste o oră.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O biserică a tăcerii, un loc unic în România: Liturghia se oficiază în limbajul mimico-gestual