Antena Meniu Search
x

Clădirea cuprinsă de flăcări din Dortmund, în care se aflau zeci de români, ar fi fost incendiată intenţionat

Peste 30 de oameni, între care mai mulţi români, au fost răniţi într-un incendiu, într-o localitate din vestul Germaniei.

Vezi și

Peste 30 de oameni, între care mai mulţi români, au fost răniţi într-un incendiu, într-o localitate din vestul Germaniei. Un cămin pentru muncitori străini a fost cuprins de flăcări şi fum, probabil în urma unui act deliberat.

Căminul incendiat se află într-o zonă industrială din apropiere de Dortmund. Incendiul a izbucnit n miez de noapte, într-o maşină parcată în faţa intrării, iar fumul a cuprins imediat întreaga clădire. Potrivit autorităţilor locale, dintre locatarii căminului, 33 erau români iar opt - cetăţeni ai republicii Moldova. Nu toţi erau, însă, acasă, în momentul incendiului.

PAUL CIOCOIU, purtător de cuvânt al MAE:

În acel imobil locuiau 45 de persoane, între care şi cetăţeni români. 33 de persoane au fost spitalizate ca urmare a intoxicaţiei cu fum, şapte dintre acestea fiind în stare gravă. 

Aproape 180 de pompieri şi salvatori, din mai multe localităţi, au fost mobilizaţi la faţa locului. Pentru a nu fi sufocaţi de fumul gros mulţi locatari s-au refugiat pe acoperişul clădirii.

DIETMAR LUFT, pompier din Bergkamen:

Angajaţii de la brutărie ne-au atenţionat că mai multe persoane se află pe acoperişul clădirii, iar noi le-am ajutat să coboare.

Poliţia bănuieşte că incendiul a fost declanşat intenţionat. Mai ales că pompierii au descoperit, în interiorul clădirii, o a doua sursă de foc: câteva anvelope aprinse. Locatarii blocului lucrează pe un şantier de construcţii dintr-un oraş vecin.

După incendiu, patronul firmei la care sunt angajaţi le-a asigurat cazarea într-o altă clădire. Autorităţile germane au deschis o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre un atac rasist şi fac apel la localnici să îi ajute cu informaţii despre acest caz.

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate incidentul şi este foarte îngrijorat că un act de o asemenea cruzime poate avea loc în Europa anului 2017, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Şi ambasadorul Germaniei la Bucureşti se declară şocat de incendiere, pe care o califică drept "un act criminal".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Clădirea cuprinsă de flăcări din Dortmund, în care se aflau zeci de români, ar fi fost incendiată intenţionat